Ultimul film al lui Nae Caranfil, „Closer to the Moon”, la Cinema Florin Piersic

Categorii: A 7-a, Actualitate

Cel mai recent film al regizorului Nae Caranfil, unul din cei mai importanţi regizori ai cinematografiei româneşti, Closer to the Moon, a intrat în cinematografele clujene. Filmul poate fi vizionat până vineri, doar de la ora 17.00, la Cinema Florin Piersic şi în cele două cinematografe din Iulius Mall şi Polus Center.

Filmul este povestea jafului asupra unei maşini a Băncii Naţionale, spusp de Nae Caranfil într-un mod spectaculos, caracteristic acestui mare regizor!

Acțiunea filmului se petrece în vara anului 1959, în București. Într-o dimineață a lunii august, cinci prieteni (tovarăși) mascați și înarmați până în dinți atacă mașina Băncii Naționale și fură toți banii, echivalentul a 1 milion de dolari dar în lei. Un jaf spectaculos în plină zi și trecatori care asistă mirați și neputincioși. După o lună de cercetări, Securitatea reușește să-i aresteze pe vinovați. Cei cinci hoți: 4 bărbăți și o femeie și sunt toți intelectuali, personaje cu funcții importante în partidul comunist. Cei patru bărbați sunt: cumnatul Ministrului de Interne, un profesor de istorie la Universitate, un astrofizician celebru, un ziarist reputat și un șef al departamentului judiciar din Miliție, informează siteul de specialitate cinemarx.ro.

Closer_to_the_Moon_1393451959_0

2 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.