Ultimele două spectacole din februarie la Opera Națională Cluj: ”Turandot” și ”Bal Mascat”,

Esenţial Operă

Opera Română Cluj-Napoca încheie luna februarie cu două spectacole celebre, a căror povești emoționante de iubire au cucerit de secole publicul iubitor de operă. Cele două spectacle sunt  Turandot și Bal mascat.

Inspirată dintr-o poveste persană, opera Turandot de Giacomo Puccini pune în prim-plan iubirea, ca o problemă de viață și de moarte. Atât povestea, cât și conținutul muzical al operei ne transpun într-o lume mitică a Chinei antice, în care prințesa Turandot cu inima de gheață (interpretată de soprana invitată Michela Bregantin) se va lăsa îmblânzită de puterile nebănuite ale iubirii, iar sacrificiul personajului Liu (interpretat în debut de soprana invitată Roxana Șelariu) va adăuga o dimensiune dramatică poveștii. 

Nessun Dorma, una dintre cele mai celebre arii din repertoriul operistic, marchează un moment emoționant în această poveste, în care Calaf (interpretat de tenorul Hector Lopez) își exprimă încrederea cu privire la reușita de a-i cuceri inima neînduplecatei prințese. Determinarea și pasiunea personajului, transpuse pe muzica expresivă a lui Puccini, vor transforma acest moment muzical într-o destăinuire emoționantă.

Publicul e invitat să savureze acest celebru fragment muzical și să se lase captivat de fermecătoarea poveste a prințesei Turandot duminică, 25 februarie, ora 18:30!


 

Miercuri, 28 februarie, publicul e invitat la Bal mascat de Giuseppe Verdi, o operă care impresionează printr-o poveste medievală plină de pasiune și intrigi, în care onoarea și prietenia sunt lucruri sfinte, iar trădarea, cu sau fără mască, se plătește scump.

Captivă într-un triunghi amoros periculos, Amelia (în interpretarea sopranei Carmen Gurban) va avea de ales între pasiunea arzătoare pentru Riccardo (interpretat de tenorul Marius Vlad Budoiu) și loialitatea față de soțul ei, Renato (interpretat de baritonul Geani Brad). Iubirea interzisă va transforma balul mascat într-un cadru în care gelozia, trădarea și acțiunile necugetate duc la un deznodământ tragic.

Când vrăjitoarea Ulrica îi prezice o moarte tragică, săvârșită de o persoană apropiată, Riccardo este copleșit de obsesia destinului său necruțător. Vigilența sa nu este însă suficientă pentru a-și salva viața din mâna sângerândă a celui ce părea a-i fi prieten… 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *