Asociația Vechiul Cluj a încheiat, sâmbătă, a treia ediție a Proiectului Re-descoperim Clujul, proiect realizat cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local Cluj-Napoca.
Clujulcultural.ro a fost partener media.
Ultimul tur ghidat a purtat titlul de Clujul interbelic și a pornit din Piața Lucian Blaga, în fața Casei de Cultură a Studenților. Ghid a fost Cosmin C. Rusu, doctor în istorie al Universității Babeș-Bolyai, care a arătat participanților schimbările orașului în perioada considerată ca fiind cea de glorie a României, perioada interbelică.
La acest ultim tur a fost înregistrat cel mai mare număr de participanți, peste 80, conform lui Victor Salcă, organizator Asociația Vechiul Cluj.
Traseul ales de istoricul Cosmin C. Rusu pentru a ilustra dezvoltarea Clujului în perioada interbelică a fost următorul: Piața Lucian Blaga – str. Avram Iancu – str. Napoca – piața Unirii – bd. 21 Decembrie 1989 (la Sora) – Piața Mihai Viteazul – str. Argeș – str. Constanța (intersecția străzilor) – piața Avram Iancu. După cum se poate observa obiectivele Clujului interbelic ocupă o suprafață foarte mare.
Proiectele asociației Vechiul Cluj continuă cu trei lansări de carte în această toamnă, datele acestora nefiind încă anunțate. Vor fi lansate ediția a treia a ghidului „Re-descoperim Clujul”, scris de Cosmin C. Rusu, volumul nr 4. din seria „Povești despre Cluj” și volumul al doilea din „Istoria Clujului” de Jacob Elek.
Relatări despre tururi puteți citi în secțiunea CLIO