Premieră la Cluj: „Hai în sat la Operă”, zece spectacole susţinute în zece localităţi rurale

Operă

O asociaţie culturală din Cluj-Napoca a lansat, luni, proiectul în premieră naţională „Hai în sat la Operă”, care îşi propune organizarea a zece spectacole de operă în zece localităţi rurale din judeţul Cluj, cu scopul de a suplini lipsa evenimentelor culturale şi de a stimula localnicii să participe la astfel de evenimente, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Alin Pop, membru fondator al Asociaţiei Culturale „Hai în Sat”, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă că spectacolele se vor desfăşura în căminele culturale din localităţi în ziua de duminică.

„Proiectul <<Hai în sat la Operă>> este unul în premieră naţională care se derulează sub această formă în România şi ne dorim să fie multiplicat la nivel naţional de alte ONG-uri. Vor fi organizate zece spectacole de operă în zece localităţi din mediul rural din judeţul Cluj, cu populaţie românească şi maghiară, în comunităţi în care să se justifice derularea unui astfel de act de cultură. Proiectul se va derula până la sfârşitul lunii februarie 2019, scopul fiind suplinirea lipsei evenimentelor culturale din mediul rural şi stimularea localnicilor să participe la astfel de evenimente. Spectacolele, susţinute de artiştii Operei Naţionale Române şi Operei Maghiare Cluj-Napoca, se vor desfăşura în căminele culturale din localităţi în ziua de duminică, astfel că a duce opera într-un astfel de loc justifică denumirea de cămin cultural”, a spus Pop.

Potrivit acestuia, în cadrul fiecărui eveniment va avea loc şi tragerea la sorţi a câştigătorilor unor abonamente pe întreaga perioadă a stagiunii dar şi a unor bilete cu preţ redus.

 

Repertoriul spectacolelor va cuprinde piese de operetă, lied românesc, cântece din repertoriul universal, dar şi musicaluri.

Deschiderea va avea loc în satul Suceagu în 14 octombrie, proiectul urmând să se încheie în comuna Baciu la sfârşitul lunii februarie 2019, unde spectacolul ar putea fi completat de un concert Iris Simfonic.

Proiectul „Hai în sat la Operă” este sprijinit financiar printr-un grant al unei fundaţii înfiinţată de un lanţ de supermarket-uri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *