Tudor Giurgiu a terminat filmările la pelicula ”Sibiu 89”, despre revoluția anticomunistă

Categorii: A 7-a, Actualitate

Regizorul Tudor Giurgiu a terminat de o zi filmările la lungmetrajul intitulat „Sibiu 89”, despre evenimentele din Decembrie 1989, aşa cum s-au văzut ele la Sibiu. Pregătirile au început acum aproape patru ani.

„Este o poveste despre întâmplările din timpul revoluției. Toată documentarea a început în urmă cu trei, patru ani. Proiectul a pornit de la producătoarea Oana Giurgiu, ea a găsit acest subiect și în momentul în care am citit toate cărțile care s-au scris am rămas surprins și cred că este o poveste care prezintă cu bune și cu rele tot ceea ce s-a întâmplat în decembrie 1989”, spune Tudor Giurgiu.

Echipa de la finalul filmărilor. Foto cont de facebook Tudor Giurgiu

Ce s-a intamplat la Sibiu în decembrie 1989 va spune Clujul Cultural:  timp de doua zile trupele Armatei cu ale Miliței, datorita dezinformării, manipulării și haosului, s-au împușcat reciproc, inclusiv cu armament greu, cu tancuri. A rezultat un măcel. Totul e fost dramatic! Nu e de mirare deci ca subiectul a atras atenția unui regizor abil cum e Tudor Giurgiu.

Lungmetrajul a fost filmat în orașele Sibiu, Brăila și București. În Sibiu s-a filmat în centrul orașului, dar și în cartiere.

Filmările au luat sfârșit acum două zile.

Scenă din film. Foto pagină de facebook Tudor Giurgiu.

Filmările întră acum în producție în timp ce regizorul a plecat într-…vacanță

Regizorul Tudor Giurgiu are la activ lungmetrajele Legături bolnăvicioase, Despre oameni și melci, De ce, eu? și Parking.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.