TEATRU. ”Copilul care nu știa de ce merge la școală”, o premieră MiniREACTOR în online

Categorii: Teatru

După premiera spectacolului „Copilul care nu știa de ce merge la școală” atât la Zalău, cât și la Cluj-Napoca, urmează premiera acestuia online, pentru a da posibilitatea tuturor celor care nu pot ajunge la reprezentațiile fizice să se bucure de un spectacol muzical în care se dezbate rolul școlii de astăzi și cum ar putea ea fi îmbunătățită pe viitor.

Spectacolul va fi difuzat în premieră online vineri 19 august, de la ora 20:00, pe canalul de YouTube MiniREACTOR #teatru pentru copii- https://youtu.be/wEzZUcZBGPc. Spectacolul poate fi vizionat în mediul online în perioada 19-21 august, până la ora 20:00

Copilul care nu știa de ce merge la școală este un spectacol muzical pentru întreaga familie, care a fost creat în urma unui atelier cu părinți și copii din municipiul Zalău. În cadrul atelierului coordonat de dramaturga Ana Cucu-Popescu s-a discutat despre școală, despre scopul ei, despre cum se resimte ea de către elevi și despre cum ar putea fi îmbunătățită în viitor. Poveștile spuse în cadrul atelierului au fost prelucrate de dramaturga și regizoarea Selma Dragoș, rezultând un spectacol cu mult umor și farmec, dar și cu multe întrebări.

COPILUL CARE NU ȘTIA DE CE MERGE LA ȘCOALĂ
de
Selma Dragoș
după povești spuse de: Sofia și Anca Antal, Isabel și Claudia Herța, Ana și Octavia Hossu , Alexandra și Mădălina Neagota, Amalia și Daniela Săbăduș într-un atelier coordonat de Ana Cucu-Popescu
regia: Selma Dragoș
muzica: Radu Dogaru
coordonare muzicală: Adonis Tanța
scenografia: Tomos Tünde
cu: Andreea Ajtai, Paula Seichei, Paul Tonca și Adonis Tanța
Pentru Andrei, care începe școala alături de Matei și Sofia, în clasa unei învățătoare bune și blânde, școala e un mister. De ce trebuie să vină la școală? Doamna învățătoare cântă și se joacă cu elevii, dar nu pare să aibă răspunsuri prea multe. Părinții nemulțumiți fac o reclamație iar Sinisterul îi trimite învățătoarei o pereche de ochelari magici, care o fac să nu mai vadă nimic bun în copii. Viața la școală și acasă devine din ce în ce mai grea pentru cei trei copii. Ce e de făcut?

Recomandat: copiilor 7+ și întregii familii
Durata: 50 minute

Proiect co-finanţat de Administrația Fondului Cultural Național.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.