Tabără internaţională de restaurare la castelul Bánffy din Bonţida

Categorii: Actualitate, Clio
Etichete: Bannfy, Bontida, Cluj

Fundația Transylvania Trust continuă și în această vară programul internațional de instruire în restaurarea patrimoniului construit, organizând o tabără de restaurare între 25 iulie şi 7 august 2016. Vor participa studenți arhitecți, ingineri constructori, arheologi, istorici de artă, dar şi muncitori din industria construcțiilor care doresc să se specializeze în domeniu, în total 37 de persoane din următoarele ţări: Grecia, Anglia şi România.

 Bontida

Obiectivul programului este revigorarea și instruirea  meseriilor tradiționale din domeniul construcțiilor. Timp de două săptămâni participanții vor beneficia de instruire teoretică și practică, astfel vor cunoaște principiile și metodologiile reabilitării patrimoniului construit. de. Alături de atelierele de zidărie (restaurare de zidărie, restaurare/construcție de bolți, tehnici murale), tâmplărie și restaurare mobilier vechi, conduse de meșteri restauratori din țară și din străinătate, participanții pot opta pentru două tipuri de cercetări, una de relevare arheologică, alta de cercetare în domeniul istoriei artei, implicându-se activ în lucrările de restaurare ale castelului.

Din program face parte şi o excursie de studiu în cadrul căreia se vor vizita Salina Turda şi biserica reformată din Sic recent restaurată.

La program au participat până în prezent peste 1500 de cursanţi din 26 de ţări (România, Albania, Australia, Brazilia, Belgia, Franţa, Ungaria, Polonia, Slovenia, Suedia, Marea Britanie, Statele Unite, etc.)! 

  Programul este finanțat de Programul-cadru Europa Creativă al Uniunii Europene – Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură prin proiectul ARTEC. Artă, Redescoperire, Tradiție, Eclectic, Contemporan în curs de implementare al Fundației Transilvania Trust și al partenerilor, respectiv de Uniunea Arhitecţilor din România din Fondul Timbrul Arhitecturii în anul 2016.

2 răspunsuri

  1. Szívesen részt vennék a munkában, amennyiben életkorom /66/ nem akadály. Fetőművész és művészettörténet tanár vagyok. Érdekes lenne számomra a tábor. Köszönettel várom válaszukat.
    Aș fi dispus să lucreze în cazul în care vârsta mea / 66 / nici un obstacol. Sunt un pictor si profesor de istoria artei. Ar fi interesant pentru mine în tabără.Aștept cu nerăbdare răspunsul lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.