SUPER-CONCURS Clujul Cultural 7 ani ! Câștigă o colecție renumită de la Humanitas

Categorii: Carte

SUPER-CONCURS Clujul Cultural 7 ani !

Siteul Clujulcultural.ro, singurul site de cultură din Transilvania,  împlinește astăzi 7 ani de la lansare! Acesta a fost lansat pe 15 iulie 2013! 

Cu această ocazie aniversară siteul lansează un super concurs dotat cu un premiu care constă în colecția  de 12 cărți  de la editura Humanitas, intitulată ”12 cărți despre lumea în care trăim”

 

Numărul 12 este unul cu multe semnificații și, în baza acestora, cu o bogată literatură care s-a forjat în jurul său. Avem 12 luni, 12 zodii, 12 apostoli. Sunt cărți care, conform filosofului Gabriel Liiceanu, „corespund obligației morale de a înțelege lumea curățind în prealabil mintea care judecă de prejudecățile ei, dar deopotrivă de patimile sufletului și de trufiile eului. Am vrut să împărtășesc cu cititorii iluzia că am putea alcătui, cu vremea, în astfel de mini-serii, o bibliotecă ideală care ne-ar putea scuti (sau vindeca) de rătăciri, fanatisme și prostii.

Cele 12 titluri sunt volume de referință: 1. Konrad LorenzCele opt păcate capitale ale omenirii civilizate; 2. Julien BendaTrădarea cărturarilor; 3. David Eagleman – Incognito; 4. Czesław Miłosz – Gândirea captivă; 5. Allan BloomCriza spiritului american; 6. Roger ScrutonCultura modernă pe înțelesul oamenilor inteligenți; 7. Oscar WildeDe profundis; 8. Pierre ManetCum de putem trăi împreună; 9. Alain BesançonNenorocirea secolului; 10. Mario Vargas LlosaCivilizația spectacolului; 11. Octavio PazDubla flacără; 12. John Stuart MillDespre libertate.

Gabriel Liiceanu spunea, că „dacă m-ar întreba cineva care este fapta cea mai reprezentativă a Editurii Humanitas de 27 de ani încoace, aș spune că este această serie. De ce? Pentru că ea rezumă, sub forma unor cărți esențiale, tot ce am vrut mai bun să facem, ca oameni de cultură, ca intelectuali, pentru această țară.”

Răspundeți PE SITE la următoarea întrebare și intrați direct în concurs!

Cine a fost inițiatorul colecției ”12 cărți despre lumea în care trăim”?

Câștigătorul, care va fi ales prin sistemul random.org, va fi anunțat luni, 20 iulie, ora 14.00

Așteptăm răspunsurile dvs!

136 de răspunsuri

  1. Siteul Clujulcultural.ro, este initiatorul colecției intitulată ”12 cărți despre lumea în care trăim”

  2. Colecția „12 cărți despre lumea în care trăim” a fost inițiată de editura Humanitas, condusă de Gabriel Liiceanu.

    1. Gabriel Liiceanu a fost cel care a inițiat colecția ”12 cărți despre lumea în care trăim”.

  3. Colecția „12 cărți despre lumea în care trăim” a apărut la Editura Humanitas condusă de Gabriel Liiceanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.