Scaunele – omagiu adus lui Ionesco, inspirat de Maurice Bejart, spectacol la studio Mario Dance Atelier.
„O versiune inspirată din scenariul scris de Eugen Ionesco, care nu repetă nici un fragment din versiunea originală, total diferită ca și concept și scriitură”

Am îndrăznit să operăm câteva mari schimbări: nu este textul original, nu avem replici, nu avem actori, este o traducere într-un dans contemporan care sperăm să vă surprindă. O schimbare profundă de relație: nu avem bătrânul și bătrâna, soțul și soția la capătul vieții, ci avem o predare
de stafetă de la tată (Mario Grosu) la fiică. 
Este vorba de predarea unui mesaj, un testament al unui creator. Care trebuie să treacă dincolo și trebuie să se asigure că rămâne ceva după el. Întrebarea este: ce rămane? După fiecare din noi de fapt, ce rămâne? Trăim prin copiii noștri, rămâne o amintire, rămâne o casă, ce rămâne? 
Eminența dispare, dar ucenicul continuă lecția. Continuă să ducă moștenirea mai departe și să o aprofundeze. Pentru că așa a evoluat lumea de când e ea. Să preia ceva de la o generație la alta și asta înseamnă totuși un progres. „
– Cristi Nedea
 

Producție Mario Dance Atelier

Coregrafie Mario Grosu

Locație: studio Mario Dance Atelier – Str Someșului nr 5, Cluj Napoca

Dansează: Mario Grosu, Alexandra Marami, Oana Bonda

Regie: Cristi Nedea
 

Biletele se pot achiziționa de la Cinema Florin Piersic și online AICI

Mario Dance Atelier este o companie privată de spectacole înființată în 2011 de către Mario Grosu la Cluj Napoca, cu scopul de a crea tradiție în dansul modern și contemporan din România.

Susținem valorile, încurajăm artiștii să înceapă o carieră în artele spectacolului. Mario Dance Atelier este singura companie din țară care nu percepe taxe pentru cursurile de specialitate oferite dansatorilor.

Începând din 2011 am colaborat cu artiști din peste 25 de tari, având peste 30 de spectacole în premieră puse în scenă la Teatrul Național “Lucian Blaga” din Cluj. Producem și organizăm spectacole de dans, teatru, muzică și magie, conceptul de spectacol fiind întotdeauna unic.

Fiecare spectacol îl începem cu același gând: să transmită emoții. Fiecare artist în parte muncește încontinuu pentru ca din scaunul de spectator, lumea să vadă că job-ul său este ușor.
 

Călătoria noastră artistică cu regizorul Cristi Nedea a început în 2015, când am colaborat pentru prima dată cu ocazia spectacolului „Dance Emotion”. Au urmat spectacole de teatru și dans, produse de compania Mario Dance Atelier, în regia lui Nedea: „Nu te pune cu îngerii”, „Festivalul de magie Astralis”, „Take, Ianke și Cadîr”, „Nomad Rhythm”, „Cocoșatul de la Notre Dame”, „Othello’s Touch”, „Corporația”, „Juliet’s Love”, „Nichita Stănescu. Un dialog”, „Mario Show”, „Gorgeous Bird”, „Scaunele”. Multumim Cristi Nedea pentru îndrumarea regizorală de excepție !

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *