Sindicaliștii de la Centrul Pompidou, așteptați la Ministerul Culturii. Angajații sunt în grevă de aproape o lună!

Esenţial Vizual

Sindicatele de la Centrul Pompidou din Paris se întâlnesc cu reprezentanții Ministerul Culturii, în încercarea de a găsi o soluție pentru rezolvarea conflictului de muncă, relatează RFI România.ro.

Peste 300 de membri afiliați mai multor sindicate s-au întâlnit pentru a discuta despre mutare în perioada în care Centrul Pompidou va fi închis. Vorbim despre lucrări ample de eliminare a azbestului și de refacere a structurilor și instalațiilor de climatizare și de încălzire, șantier care va dura 5 ani și care este programat să demareze în 2025. Este vorba despre aproximativ 400 de angajați din cei 1.000.

Salariații așteaptă ”garanții” din partea conducerii pentru viitorul locurilor de muncă, detalii despre misiunile pe care le vor avea în timpul lucrărilor precum și despre externalizarea unor activități. Centrul Pompidou este un muzeu mare de artă modernă, deschis în urmă cu aproape jumătate de secol. Costul lucrărilor de renovare este estimat la peste 260 de milioane de euro, potrivit AFP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *