Show George Mihăiță la Ziua Porților Deschise la TNC

Categorii: Teatru
Etichete: george mihaita

Invitatul special al Zilelor Porților Deschise la Teatrul Național Cluj, care au avut loc recent, a fost cunoscutul actorul George Mihăiță, 70 ani.

Mihăiță a fost introdus publicului din sală, circa 80 de persoane, majoritatea tineri, de directorul TNC, regizorul Mihai Măniuțiu. Cei doi și publicul au privit secvențe din filmul Reconstituirea de Lucian Pintilie, unde Mihăiță a jucat un rol mare, la doar 20 de ani, care l-a împins spre consacrare. Reconstiuirea este considerat de critici cel mai bun film românesc, într-o carte -anchetă apărută la editura Polirom Iași.

Aflat într-o formă de zile mari, simpaticul actor a spus că pentru el Clujul este orașul preferat. El a vorbit despre cariera lui, a recitat superb din Nichita Stănescu, Teodor Mazilu și a vorbit și despre ce înseamnă să fii director de teatru, el fiind managerul Teatrului de Comedie din București, cum pregăteșe el o nouă generație de actori.

El a fost aplaudat la scenă deschisă iar ora rezervată dialogului cu acesta a trecut foarte repede, Mihăiță fiind asaltat de întrebări.

Ideea invitării acestuia a fost una inspirată.

Vă oferim filmări de la eveniment:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.