„Secțiune”, expoziție de sculptură poloneză la Casa Matei

Vizual

Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca în parteneriat cu Academia deArtă E. Geppert din Wrocław organizează în perioada 25 septembrie – 14 octombrie 2018 expoziţia de sculptură poloneză cu titlul Secţiune.

Expoziţia aduce în faţa iubitorilor de artă o selecţie reprezentativă de lucrări aparţinând cadrelor didactice de la Catedra de sculptură a acdemiei poloneze mai sus amintite.

Vernisajul va avea loc marţi, 25 septembrie 2018, ora 17, în Galeria Casa Matei.

          „Secţiune” face parte dintr-o serie amplă de manifestări expoziţionale şi schimburi artistice şi studenţeşti pe care UAD Cluj-Napoca le realizează în parteneriat cu Academia deArtă E. Geppert din Wrocław de peste zece ani.

 

Expoziţia „Secţiune” se constituie într-o selecţie a unor lucrări realizate de reprezentanţii generaţiei tinere de artişti polonezi din cadrul Catedrei de Sculptură a Academiei de Artă E. Geppert din Wrocław. Titlul face referire la diversitatea atitudinilor artistice prezentate, dar şi la tehnicile diferite de realizare a creaţiilor sculpturale. Lucrările prezente în expoziţie sunt inspirate dintr-o serie de subiecte sociale, observaționale și cognitive, din sfera simbolico-metaforică; există, de asemenea, şi lucrări care iau în considerare problemele de compoziție și de formă.

Cele 12 lucrări ce se or regăsi în expoziţie aparţin unor artişti-profesori precum Mateusz Dworski, Anna Bujak, Hubert Bujak, Paweł Czekański, Karolina Freino, Magda Grzybowska, Janusz Jasiński, Mariusz Kosiba, Wojciech Małek, Marcin Michalak, Michał Staszczak şi Karolina Szymanowska.

Expoziţia „Secţiune” va fi deschisă publicului până în data de 14 octombrie 2018.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *