Scriitorul Mario Vargas Llosa „a învins covidul” şi a fost externat

Categorii: Actualitate, Carte
Etichete: carte., LLosa

Scriitorul peruano-spaniol Mario Vargas llosa, în vârstă de 86 de ani, spitalizat pentru complicaţii din cauza infecţiei cu coronavirus săptămâna trecută, va putea să se recupereze la domiciliu.

Laureatul cu Premiul Nobel pentru Literatură în 2010 „a învins covidul” şi va ieşi din spitalul madrilen, a anunţat fiul său. 

„Acum, recuperarea va continua acasă”, a scris Álvaro Vargas Llosa pe Twitter, publicând o fotografie în care apare împreună cu fratele şi sora sa alături de tatăl lor. „Mulţumesc ştiinţei care salvează vieţi şi personalului medical pentru devotamentul său. Vă suntem recunoscători”, a adăugat el. 

LLosa în mijloc. FOTO AFP

Mario Vargas Llosa s-a născut în 1936 la Arequipa, în Peru, şi a copilărit în Bolivia împreună cu mama şi bunicii materni. Între 1950 şi 1952 a urmat cursurile unei şcoli militare din Lima – experienţă descrisă în primul său roman, „Oraşul şi câinii”. În 1955, Llosa s-a căsătorit cu o mătuşă, Julia Urquidi, de care a divorţat în 1964, pentru ca, un an mai târziu, să se însoare cu verişoara lui, Patricia.

„Oraşul şi câinii” (1963) este una dintre cele mai cunoscute cărţi ale sale, care explorează structurile puterii politice din America Latină.

Printre titlurile semnate de scriitorul sud-american se numără volumele „Casa verde”, „Conversaţie la Catedrală”, „Războiul sfârşitului lumii”, „Cine l-a ucis pe Palomino Molero?”, „Mătuşa Julia şi condeierul” şi „Rătăcirile fetei nesăbuite”. 

În decembrie, Llosa a fost ales membru al Academiei Franceze. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *