Săptămână verdiană la Opera Română Cluj

Operă

Miercuri, 15 martie, lucrarea verdiană Nabucco, spectacolul despre evoluția poporului evreu sub dominația regelui babilonian Nabucco va prinde culoare pe scena noastră într-o distribuție cu trei invitați de excepție. Baritonul Ionuț Pascu, în rolul regelui Nabucco, basul Gianluca Breda, în rolul profetului evreu Zaccaria și soprana Nadia Cerchez, în rolul primei fiice a regelui Nabucco, Abigaille. Despre acest spectacol se spune că a marcat cariera genialului compozitor italian Giuseppe Verdi, chiar el menționând că aceasta este opera cu care începe cu adevărat cariera mea artistică. Și, deși am avut multe dificultăți de luptat, cu siguranță Nabucco s-a născut sub o stea norocoasă.
 
Duminică, 19 martieOtello revine pe scena Operei clujene. Spectacolul verdian, inspirat din capodopera shakespeariană cu același nume, îmbină într-un mod impresionant arta dramatică și muzica, dezvăluind profunzime, amărăciune și un final demn de o tragedie. Opera lui Verdi va aduce aproape de public invitați ca baritonul Ionuț Pascu, în rolul lui Jago, soprana Kele Brigitta, în rolul Desdemonei, dar și debuturile mezzosopranei Iulia Merca în rolul Emiliei și al tenorului Eusebiu Huțan, în rolul lui Cassio.
 
Povestea primului Teatru de Operă din România va fi descoperită prin intermediul unei serii de tururi ghidate, programate în această lună.
 
Biletele pot fi achiziționate online, pe site-ul www.bilete.ro și la Agenția de Bilete a Operei, vizavi de Opera Națională Română Cluj-Napoca, de luni până vineri în intervalele orare 11:00 – 13:00, respectiv 14:00 – 17:00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *