S-a lansat cartea ””România după Marele Război – provocări politico-diplomatice 1919-1920”

Carte

Direcția Patrimoniu Cultural Universitar din cadrul UBB Cluj-Napoca și cotidianul Făclia au lansat joi volumul ”România după Marele Război – provocări politico-diplomatice 1919-1920”, scrie cluj24.ro.

Volumul este dedicat aniversării a 100 de ani de la sfârșitul Primului Război Mondial și de la semnarea Tratatelor de pace de la Paris (1919–1920).

„Aniversarea a 100 de ani de la sfârșitului războiului și mai ales a semnării Tratelor de pace (a celui de la Trianon, în special), a constituit un bun prilej pentru ziarul Făclia de a găzdui pe tot parcursul anului 2020 numeroase articole, scrise atât de cadre didactice și cercetători deja consacraţi, dar și de istorici aflaţi la începutul carierei.

Subiectele abordate, chiar dacă s-au încadrat într-un interval cronologic limitat, sunt diverse, autorii dorind, în primul rând, să se adreseze publicului larg, nespecialist, dar pasionat de istorie, și să-l familiarizeze cu evenimente, personalităţi sau puncte de vedere mai puţin cunoscute”, a spus Marcela Sălăgean, coordonator al volumului alături de cercetătorul științific Cecilia Cârja.

La eveniment au luat parte prof. univ. dr. Marcela Sălăgean, cercet. șt. dr. Cecilia Cârja, dr. Dumitru Preda, director științific al Fundației Europene „Nicolae Titulescu”, dr. Alexandru Ghișa, istoric și diplomat și prof. dr. Ioan Bolovan, membru corespondent al Academiei Române.

Vineri, 4 iunie, se împlinesc 101 de la semnarea Tratatului de la Trianon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *