S-a încheiat Electric Castle! Cum a fost sâmbătă şi duminică la Castelul Electric

Cooltura Esenţial

Ultimele zile la Festivalul Electric Castle, sâmbătă şi duminică, au fost binecuvântate. Nu o dăm pe sentimente religioase, dar apariţia soarelui, venirea vremii bune, au făcut ca atmosfera să fie aşa cum şi-au dorit electricii. În timp record, pe largi porţiuni, noroiul s-a uscat!  Nu doar pe Domeniul Banffy din Bonţida ci şi în parcările adiacente, fapt ce a uşurat enorm traficul. Cu soare şi vreme bună totul e altfel la un festival chiar dacă electricii sunt fideli şi s-au distrat, aşa cum numai ei ştiu, în noroi, mocirlă şi ploaie dar şi pe soare. De dimineaţa până seară şi de seara până dimineaţa. Electric style, nu ?

97.000 de electrici au participat la această ediţie de festival, a anunţat, luni, departamentul de PR al Electric Castle.

Organizatorii de Boiler Events au muncit şi ei de zor. După ce au fost prinşi descoperiţi de potop, au revenit cu tone de pietriş, de paie cu bălegar, da, a mirosit a bălegar tot weekendul, dar a fost mai bine, incomparabil, decât noroiul şi mocirla cauzate de ploaia mocănească. Care noroi, culmea, a contribuit la o super promovare a festivalului!

Atmosfera a fost cea pe care toată lumea a aşteptat-o, pentru că şi line-up-ul de sâmbătă şi duminică a fost de vis pentru electrici: Nouvelle Vague, Fatboy Slim,  Dub Pistols, Rudimental au fost sâmbătă la Boiler Stage apoi, duminică seară, excepţionalii Cat Empire, The Subways, cu un rock alternativ care a prins grozav la public. Apoi veteranii electrici de la The Prodigy, headlinerul absolut al Electric Castle şi apoi, în încheiere la Boiler Stage (scena principală), Sigma şi Dub Phizix&Mc Strategy. Plus restul scenelor, 5 la număr, unde s-a dansat şi distrat încontinuu, până dimineaţa de luni!

Hai să începem cu duminica şi continuăm cu ce a fost sâmbătă. „Tăticii” muzicii „electrice”, britanicii de la The Prodigy au adunat publicul care a stat ca sardelele. În timpul primelor patru piese abia te puteai mişca, apoi, după ce curiozitatea de a-i vedea a fost satisfăcută, s-a mai eliberat. Sunt foarte cunoscuţi şi iubiţi aceşti britanici. Publicul electric le ştie piesele pe de rost, a cântat, a dansat pînă la capăt.

Show-ul  a fost dinamic, scena a arătat spectaculos, efectele de lumini au fost nebune. Jocul de scenă dar mai ales muzica au degajat o energie enormă care s-a transmis în public. Au fost chemaţi la bis, normal. Au cântat în show-ul lor toate marile hit-uri. A fost un concert de clasă chiar dacă anii au trecut şi ultimele albume nu au mai avut succesul de altădată.

Clujulcultural.ro vă oferă o filmare cu debutul showului The Prodigy:

O frumoasă surpriză au constituit-o britanicii de la The Subways, cu un rock alternativ sănătos, care a prins şi a încălzit atmosfera. Cei trei componenţi ai trupei, cu bassista Charlotte în mare formă au reuşit un concert de calibru finalizat cu un pogo de zile mari şi, la final, cu o săritură pe baterie a solistului care a dărmât sectorul de percuţie. A fost o surpriză, pentru noi, showul celor de la The Subways.

The SubwaysBun
The Subways la Electric Castle-(c) clujulcultural.ro

Seara de duminică a fost deschisă pe Boiler Stage de cei de la The Cat Empire,  o cunoscută trupă australiană de ska and jazz formată în 1999. Era ora 19.00 când aceasta a urcat pe scenă dar după două piese deja mulţimea dansa de zor. A prins muzica acestei trupe foarte bine la public, încă nepregătită, după atmosfera chill de după amiază, de energia debordantă a celor de la The Prodigy. Totul s-a cumulat, cu Cat Empire, apoi cu rockul sănătos al celor de la The Subways debordând cu veteranii de la The Prodigy!

Sâmbătă, Day 3! 
Aşa cum spuneam, vremea a fost mult mai plăcută şi a ţinut cu publicul care a venit la Electric Castle. Soarele i-a facut pe electrici să renunţe la pelerine, la haine şi la bocanci în favoarea sandalelor şi a hainelor mai comode. Noroiul s-a  mai uscat, astfel că mai trebuia doar muzică şi distracţie pentru o experienţă completă de festival.
Orchestra Notes & Ties au deschis oficial ziua a treia de festival cu una dintre cele mai celebre melodii dintr-un soundtrack: Game of Thrones main theme, compusa de Ramin Djawadi. Melodiile interpretate de orchestra au rasunat perfect pe domeniul castelului Banffy si au primit zeci de aplauze de la public: Smack my bitch up (The Prodigy), He’s a pirate de Hans Zimmer (soundtrack-ul de la Piratii din Caraibe), marsul din Star Wars si alte melodii faimoase si apreciate din filme celebre.

Dupa un recital simfonic de mare clasa, francezii de la Nouvelle Vague au urcat pe scena si au hipnotizat mulţimea cu stilul lor, o combinatie energica de new-wave, lounge si bossa-nova.

In aceeaşi notă optimistă, dar în cu totul alt stil şi vibe, Dub Pistols au urcat pe scenă şi au mişcat toată mulţimea cu energia lor debordantă. Fanii au fost încântaţi, au dansat şi au plaudat.Solistul Barry Ashworth a facut crowd-surfing si a fost dus pe brate de către public.

Dub Pistols bun
The Dub Pistols-(c) Teodora Neagu
Cei mai aşteptaţi artisti ai serii, Rudimental, au fost prezenti in formula completa de 11 artisti si facut un spectacol in premiera pentru Romania. Ei au cantat toate hiturile cele mai cunoscute precum: Feel the love, Waiting all night, Not giving in şi altele.
rudi
Rudimental
 
Dupa Rudimental, pe scena mare au fost Disco Modern, Sub Focus si Pop Killers.
Text, foto, video de Tiberiu Fărcaş şi Teodora Neagu

 

2 thoughts on “S-a încheiat Electric Castle! Cum a fost sâmbătă şi duminică la Castelul Electric

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *