„Re-descoperim Clujul”, ghid turistic bilingv va fi lansat de Asociația Vechiul Cluj

Actualitate Clio
Asociația Vechiul Cluj vă invită la lansarea ghidului turistic „Re-descoperim Clujul – un periplu reconfortant prin orașul de pe Someșul Mic”.
 
Ghidul (în format bilingv: română și engleză) este scris de profesorul Vladimir-Alexandru Bogosavlievici, în cadrul proiectului  Re-descoperim Clujul.
 
Lansarea acestuia va avea loc duminică, 27 noiembrie 2016, de la ora 11:00, la Muzeul Etnografic al Transilvanei (Palatul Reduta), strada Memorandumului nr. 21.
vechiul_cluj_lansare_final
 
La eveniment vor participa, alături de autor, Vasile-George Dâncu, Directorul Editurii Școala Ardeleană, Sebastian-Iacob Moga, președintele Asociației Vechiul Cluj, și Tudor Sălăgean, director al Muzeului Etnografic al Transilvaniei. De asemenea, Gabriel Virgil Rusu va susține un scurt moment artistic.
 
Ca toate orașele mari, Clujul trece an de an printr-un proces de împrospătare demografică. Dinamica orașului, în viteza contemporană, face ca majoritatea locuitorilor urbei noastre să nu cunoască și să ignore istoria și obiectivele turistice, și nu numai, importante ale orașului, adevărate puncte de reper. Proiectul „Re-descoperim Clujul” și-a propus să prevină acest fenomen de uitare a istoriei și tradiției orașului, oferind șansa celor care au uitat să-l redescopere. Totodată, Asociația Vechiul Cluj a oferit șansa celor care nu-l cunosc să descopere și orașul, împreună cu tradițiile sale și istoria sa.
 
În vara anului 2016, în cadrul primei ediții a proiectului „Re-descoperim Clujul”, Asociația Vechiul Cluj a organizat șase tururi ghidate în centrul municipiului Cluj-Napoca: „O călătorie prin vechiul Cluj medieval”, „O aventură istorică în centrul Clujului”, „Strada Lupilor”,Partea de est a vechiului Cluj”,Cartierul Străzii de Mijloc și cartierul Străzii lungi” și „Piața Mihai Viteazu și Parcul Central”.
 
Ghidul reunește informațiile despre obiectivele prezentate de către domnul Vladimir-Alexandru Bogosavlievici, profesor de istorie în cadrul Colegiului Național „George Barițiu”, care a fost și ghidul celor șase tururi.
 
Proiectul „Re-descoperim Clujul” se află la prima ediție și este realizat cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local Cluj-Napoca.

1 thought on “„Re-descoperim Clujul”, ghid turistic bilingv va fi lansat de Asociația Vechiul Cluj

  1. Felicitări tuturor celor implicați în acest proiect! Ați făcut o treabă minunată!
    Vă mulțumim și vă dorim multe alte proiecte reușite pe viitor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *