Psiholog clujean renumit, lansează cartea “Terapie 1 la 1 cu sinele tău”

Carte

Cunoscutul psiholog clujean Dr. Raluca Anton anunță lansarea volumului “Terapie 1 la 1 cu sinele tău”. Evenimentul va avea loc pe 15 septembrie, de la ora 18:00, la Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei (str. Sindicatelor nr. 7, in Cluj Napoca).

Invitați: psiholog dr. Adela Moldovan, președinte Academiei de Terapie Relațională din România și lector univ. dr. Alexandru Stermin, explorator

“Terapie 1 la 1 cu sinele tău” este o carte-călăuză prin care psihologul dr. Raluca Anton însoțește cititorul pas cu pas în spațiul propriei sale ființe. Tehnicile și exercițiile propuse în această carte sunt extrase din practica profesională â9 a autoarei și îndrumă spre a descoperi și integra părți ale sinelui într-o poveste coerentă, ce poate fi înțeleasă în mod rațional. Este o incursiune revelatoare prin care cititorul învață să înțeleagă trecutul pentru a putea trăi confortabil în prezent și, bineînțeles, pentru a-și construi viitorul.

Abordare unică de a găsi răspunsuri la întrebări personale frecvente

Prin indicații simple și exacte ce fac parte din auto-terapie, autoarea creează cadrul pentru cititor de a găsi răspunsuri la întrebări ce macină frecvent mintea omului:

  • De ce fac alegerile pe care le fac?
  • Oare de ce am ajuns în punctul de azi al vieții mele? 
  • Care este motorul care mă împinge să fiu cine sunt?
  • Ce anume mă duce spre direcții pe care aparent nu le pot controla?
  • Oare de ce sunt cum sunt și de ce am nevoile pe care le am? 

Metodele de incursiune în sine conțin exemple inspirate din povești reale, autohtone, de la sesiunile cu clienții și chiar din viața personală a autoarei. Sunt descrise stiluri nefolositoare de a gândi și cum ne influențează cu exemple concrete în care fiecare se regăsește ușor. 

Fiecare filă întoarsă este un prilej de revelație despre cunoașterea sinelui și o sursă de informații de folosit pentru a înțelege acțiunile din prezent. Prin integrarea lor, cititorul care devine subiectul auto-analizei și decide ce păstrează, ce schimbă și ce transmite mai departe în viitor. Scopul final este să observe diferit emoțiile trăite și situațiile personale, iar prin efort susținut să poată cultiva noi comportamente prin care să ajungă la o stare de bine interioară, transmisă și în relațiile cu cei din jur.

Conștientă de reacția clienților săi la sesiunile de terapie, Raluca Anton anticipează stările cititorului și îl pregătește pentru întânirea cu această carte:

„Dă-ți voie să râzi și să plângi. 

Dă-ți voie să te oprești și să pui cartea deoparte. 

Dă-ți voie să o reiei atunci când simți că spațiul tău interior îți permite asta. 

Dar te rog, nu renunța la ea. 

Să ai răbdare cu ea poate chiar să însemne că ai răbdare cu tine.”

„Cu această carte, Raluca Anton ne dovedește că, dincolo de mintea sa sclipitoare și de cursurile exhaustive pe care le susține, are competențe deosebite și în ale scrisului. Pagină după pagină, vom afla ceva nou, iar partea frumoasă este că vom descoperi noul și necunoscutul din noi. Ajungând, într-un final, să înţelegem că cea mai importantă conversație nu a fost cu ea, cu autoarea, ci cu însuși sinele nostru.”, spune Gáspár György,  psiholog, autor și custode de povești de viață.

Despre autor

Raluca Anton este doctor în psihologie, psihoterapeut principal și terapeut relațional cu formare internațională. Raluca îi însoţeşte pe oameni în a construi o POVESTE cu sens despre ei înşişi. De peste 15 ani susţine sesiuni de psihoterapie individuală sau de cuplu, sesiuni de coaching şi traininguri pe diverse teme din psihologie. În procesul amplu de cunoaştere a propriei persoane, Raluca îi însoţeşte pe cei cu care lucrează să privească înspre interior cu blândeţe, să îşi accepte părţile rănite pentru a putea să dezvolte relaţii sănătoase cu cei din jur.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *