Proiect inedit lansat de actriţa Eva Crişan: terapie prin tehnică de teatru pentru copii care au căzut Bac-ul

Categorii: Teatru

Actrița Eva Crișan, directoare acum la propia şcoală de teatru,  lansează un proiect inedit: Terapie prin tehnică de teatru și curs special pentru elevii care au picat bacalaureatul la limba română.

Totul în cadrul programului Cluj- Capitală Europeană a Tineretului 2015.

Eva Crisan  FOTO: Facebook
Actriţa Eva Crişan

În cadrul acestuia actriţa a elaborat proiectul personal intitulat “Teatru Pentru Viaţă”.Proiectul constă în:

Cursuri de dezvoltare personală şi terapie prin tehnică de teatru, cu durata a două luni, 3 h/săptămânal (modulul următor: miercuri, 22 aprilie, orele 18-21, Str. Emil Isaac nr 23)

-şedinţe  de teatru şi terapie pentru copii şi adolescenţi (individual, 2h/ săptămâna)  

curs special pentru elevi, structurat pe baza programei de bacalaureat (în principal, pentru tinerii liceeni clujeni care nu au luat bacalaureatul la limba română).

Cursul de dezvoltare personală şi terapie, adresat tinerilor clujeni din toate domeniile de activitate, este elaborat pe baza exerciţiilor care formează actori profesionişti în Universitate şi cuprinde tehnici de teatru structurate în scopul antrenării unei gândii vii, generatoare de energie creatoare; exerciţii de eliberare emoţională şi psihodramă; antrenamente care se adresează forţei şi inteligenţei emoţionale, exerciţii pentru memorie, concentrare, public speaking, tehnici pentru dezvoltarea capacităţii imaginative a corpului şi elemente de teatru clasic aplicate în scopul dezvoltării emoţionale şi a creativităţii. Cuprinde, de asemenea, exerciţii elaborate de psihologi şi tehnicieni de teatru, în scopul prelucrării de traume şi blocaje emoţionale, ne-a informat Eva Crişan despre proiectul ei..

Cursurile “Teatru pentru Viaţă” îşi propun să susţină proiectul – ”Clujul, Capitală Europeană a Tineretului 2015”, prin valorificarea extraordinarului potenţial creator al tinerilor clujeni. Ceea ce este unic şi se exprimă cu mijloace proprii este inestimabil!

Eva Crişan are experienţa teatrală a peste zece ani ca actriţa la Teatrul Naţional Cluj. A câştigat în 2013 Marele Premiu la Festivalul Internaţional “Slavija”, Belgrad, cu spectacolul “Ioana d’Arc”-rolul titular, un spectacol selecţionat din 180 de aplicaţii a opt ţări participante. În 2015 a fost nominalizată la Premiile Uniter, Concursul de Dramaturgie “Cea mai bună piesă românească”, cu piesa de teatru “Pasărea de Foc”.

Mai multe despre acest proiect AICI 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.