Proiect de 400.000 de euro câștigat de Academia de Muzică ”Gheorghe Dima” pentru integrarea studenților cu dizabilități

Categorii: Actualitate

Academia Națională de Muzică ”Gheorghe Dima” Cluj a câștigat Proiectul Internațional de Meloterapie, care vizează sporirea și integrarea eficientă a studenților cu dizabilități in instituțiile de învățământ superior, precum și formarea de cadre universitare specializate în contextul educației incluzive, cu un buget de 400.000 euro (fonduri europene).

Proiectul este coordonat de ANMGD și implică parteneriate cu universități din Cipru, Palermo, Dublin, Roma (deopotrivă conservatoare și centre medicale de cercetare) și, nu în ultimul rând, AEC (Asociația Conservatoarelor Europene), partener principal pentru diseminare.

După implementare, toți partenerii implicați în proiect vor dispune de două cursuri e-learning (unul adresat cadrelor didactice din învățământul superior, iar celălalt personalului administrativ și de asistență), menite să sporească abilitățile cursanților în ceea ce privește educarea persoanelor cu dizabilități, facilitându-le astfel accesul către studenții cu nevoi speciale. Responsabilii de proiect sunt conf.univ.dr. Oana Bălan-Budoiu și Lect.univ.dr. Diana Sârb.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.