Primăria vrea să investească 70 de milioane de euro în fantomaticul Centru Cultural Transilvania. Va avea în sfârșit Filarmonica sediu?

Categorii: Actualitate, Clio
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Potrivit cifrelor din bugetul pe 2022 al municipiului Cluj-Napoca,  aflat deocamdată în faza de consultare publică, sunt… 70 de milioane de euro dedicați acestui proiect cultural fantomatic care e Centru Cultural Transilvania, anunță siteul generalist Media9.ro. Adică sediul Filarmonicii de Stat ”Transilvania”, care are acum birourile la …Casa de Cultură a Studenților și concerte la…Colegiul Academic al UBB, căruia îi plătește chirie. Adică nu are sediu.

”Ambiția mea e să obținem un sediu modern, dar știu că e o muncă infernală. Mi-am propus asta când am luat concursul”, a spus pentru site pianista și universitarul Silvia Sbârciu, directorul ”Fila”. Doar că instituția ei e finanțată de Consiliul Județean, care e sărac față de ce forță financiară are Primăria.

Primăria clujeană o lungește de 12 ani cu sediul filarmonicii. A organizat un concurs de soluții, iar planșele au rămas maculatură de sertar. În fiecare an, construcția Centrului cultural Transilvania a fost ocolită. 

Mai multe pe Media9

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.