Filmul documentar și docu-ficțiunea, analizate într-un proiect al Argo și Cuib176

Categorii: A 7-a, Actualitate
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on print

În perioada 14 – 15 ianuarie 2022, în spațiul FILM HUB de pe strada Universității nr. 3  au avut loc două evenimente dedicate filmului documentar și de docu-fictiune organizate în parteneriat cu Asociația Audiovizuală ARGO și CUIB 176.  Evenimentele fac parte din proiectul „A doua șansă pentru tinerii NEETs”, care va fi derulat în perioada 2022-2023 cu sustinerea OIR – POSDRU prin Programul Operațional Capital Uman și va include cursuri, ateliere și sesiuni de mediere pentru identificarea de locuri de muncă destinate tinerilor cineaști la început de carieră.

Vineri, 14 ianuarie, de la ora 18.00 a avut loc proiecția filmului de docu-ficțiune„Bahrtalo – Hai noroc!” distins cu Premiul Europa Cinemas Label la Festivalul Internațional de Film Karlovy Vary în anul 2008 urmată de o sesiune de Q&A în prezenta regizorului și invitaților.

Sambata, 15 ianuarie, de la ora 14.00 la ora 18.00 regizorul Robert Lakatos a susținut un masterclass  “De la documentarul observational la docu-fictiune”.

La eveniment au participat Robert Lakatos, regizor de film si Conf. Univ. la Departamentul Media din cadrul Universitătii Sapienția din Cluj-Napoca, Dan Curean, Conf. Univ. la Masterul de Film Documentar, Oana Ivan, lector Antropologie vizuala la Master-ul de Film documentar din cadrul Departamentului Cinematografie si Media a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Eduard Schneider, producător (Schneider Productions srl), Brors Lorand (Lori) – unul din personajele principale din filmul de docu-ficțiune „Bahrtalo – Hai noroc!”, împreună cu studenți și masteranzi de la Departamentul Media din cadrul Universitătii Sapienția și Departamentul Cinematografie și Media din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Evenimentul a fost organizat în conformitate cu normele legale de sănătate publică stabilite de ordinul Ministrului Sănătății. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.