Președintele TIFF, Tudor Giurgiu, acuză: Fotoreporter și actor dați afară din Conti !

Categorii: A 7-a
 
Președintele Festivalului Internațional de Film „Transilvania(TIFF), regizorul Tudor Giurgiu,  a scris pe pagina personală de facebook cum fotoreporterul TIFF și un actor israelian au fost dați afară din incinta fostului Hotel Continental (Conti) în timpul unei ședințe foto pentru un album.
 
 
Redăm ce a scris Giurgiu:
 
„Din 2011, TIFF & fotograful Serban Mestecaneanu au inceput un proiect special – fotografierea unor invitati speciali ai Festivalului in spatiile abandonate, dar foarte atractive vizual ale Hotelului Continental din Cluj. Am facut asta cu gindul de a aduna un portofoliu deopotriva semnificativ si inedit in vederea organizarii unei expozitii-surpriza pe cind cladirea va fi repusa in functiune, indiferent de destinatia finala. Am luat un Ok initial de la SC Expert Insolventa, lichidator al SC Ardeleana, care detinea imobilul. Din 2014 am luat acelasi Ok de continuare a proiectului din partea noilor proprietari, Domnul Ioan Bene/Napocamin SRL. Zeci de invitati, nume mari din cinematografie, au acceptat sa faca parte din acest proiect special si sa intre in jocul propus de noi. Anul acesta, nu s-a mai putut. Evident, e dreptul oricarui proprietar de a zice “nu mai vreau, hai valea de aici”. Totusi, Serban a fotografiat in hotel o zi si jumatate la inceputul festivalului dar apoi a fost poftit afara, impreuna cu unul din actorii israelieni de top, Lior Ashkenazi, vedeta din “Foxtrot”, ramas perplex dupa incident. Evident, nu e o intamplare ca acest refuz a venit fix dupa ce colegii mei de la dep. de organizare evenimente au decis sa nu mai faca un cocktail la restaurantul “Aroma”, patronat de acelasi domn Bene prin Napocamin, intre angajatii firmei numarindu-se si dnul ex-primar Sorin Apostu. Anul trecut TIFF a platit catre Aroma 8.069 Euro (TVA inclus), anul asta zero lei. Am mers in alta parte, nu pentru ca n-am fost multumiti ci pentru ca bugetele au scazut si nu ne-am mai permis inchirierea acestui loc. Domnule Bene, draga Sorin, inteleg ca ne-ati pedepsit ca am indraznit sa nu va mai dam opt mii de euro si ati aplicat filosofia “Ochi pentru ochi, Dinte pentru dinte”, care probabil va ghideaza in businessul dvs. Doar ca va spun sincer ca gresiti! V-ati gasit sa va razbunati copilareste pe un proiect care nu merita o astfel de incheiere. Stiu ca nu va pasa de micile noastre frivolitati artistice si de pasiunea cu care le facem. Nu va pot convinge de cit de fascinant va fi acest posibil viitor album foto de colectie. Va provoc insa la un an de reflectie. N-o sa va propunem trocuri si n-o sa va promitem ca o sa facem iar chefuri la “Aroma”. O sa va spunem doar “multumesc”. Iar daca veti vinde hotelul sau il veti renova si in interior, va vom spune tot “multumesc”. Va vom invita la vernisajul expozitiei foto in calitate de Mecena ai unui proiect de care n-ati stiut si in care n-ati crezut dar care chiar ii tare fain.”
 
Printre cei care au pozat pe album în anii trecuți de TIFF a fost și marele regizor Lucian Pintilie. Giurgiu a postat și cîteva fotografii din viitorul album.
 
Lucian Pintilie s-a pozat la Conti. Foto TIFF
 
Precizăm că Fostul Hotel Continental aparține firmei Napocamin SRL, condusă de omul de afaceri Ioan Bene și a fost recent refațadizat . Muncitorii care lucreză la clădire au dat jos mashul uriaș care îl acoperea. Exteriorul fostului hotel arată foarte bine.
 
Reprezentanții Napocamim nu au putut fi contactați.
 
Vom reveni cu un punct de vedere al Napcocamin.
 
Mai multe despre refațadizarea CONTI citiți AICI
 
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.