Poetul Gabriel Bota, lansare inedită de carte sub formă de dezbatere. „Care este cel mai frumos lucru din viața ta?”, un dialog cu Aurel Codoban

Actualitate Carte

Poetul Gabriel Bota lansează un nou volum printr-o dezbateree. Dialogul „Care este cel mai frumos lucru din viața ta?” dintre Aurel Codoban și Gabriel Bota va fi de fapt  lansarea cărții „Mind Trip” semnată de Bota, vineri, 28 octombrie, ora 18:00, la Librăria Book Corner, frumoasa librărie de pe Eroilor.

 „O carte hibridă, alcătuită dintr-un jurnal sec, minimalist de obicei (chiar dacă interioritatea e secționată în xyz bucățele) și versuri directe, cotidiene – fie amoros-melancolice, fie epico-cinice (un duș scoțian liric, de fapt). Gabriel Bota și-a asumat un experiment: vrea să fie un bărbat în carne și oase, firesc în masculinitatea sa verbală, dar în același timp tandru și delicat (adică măcar relativ romantic). El se definește prin opoziții demonstrative, prin antiteze în dispoziția psihologică și intenționează o platformă intermediară, o pasarelă tranzitorie. «Sfat ascetic: dacă nu-ți convine viața, ia un laxativ!» scrie autorul acestei cărți cu structură dedublată. Dar aceeași voce masculină rostește următoarele cuvinte: «Să nu-ți fie teamă de cei care te iubesc, decât de tine însuți atunci când iubești.» Între cele două rostiri opuse, cartea hibridă se scrie ca o încercare de comuniune între ceea ce suntem dorind să fim, ceea ce suntem fără să vrem să fim și ceea ce ar putea intui ori vedea ceilalți în noi.”, descrie cartea poeta Ruxandra Cesereanu.

coperta Bota - Mind trip curbe.cdr

„Nu vă spun foarte multe despre această carte decât că e aproape periculoasă. Am scris Mind Trip într-un secret absolut timp de 3 ani, pe alocuri, am reușit să mă ascund chiar de mine în ea și, alteori, a pus ea însăși stăpânire pe mine dezvăluindu-mi ceea ce nu credeam că poate fi dezvăluit. Este o oglindă firească, Mind Trip are vocea puternică a ceea ce nu se spune ori a ceea ce nu vrem să auzim de obicei. Este despre realități, imaginare sau nu, oricum nimeni nu poate ști până la urmă unde se termină realitatea și unde începe ficțiunea, este despre călătoriile pe care mintea noastră le face prin inima celor din fața noastră, despre viața pe care cu greu o recunoaștem ori nu o recunoaștem deloc. Este despre noi, oricare am fi noi.”, susține Gabriel Bota.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *