Picturi de Câlţia, Cădere şi Ghenie, în Licitaţia de Artă Contemporană

Categorii: Esenţial
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Artişti a căror operă a căpătat deja dimensiuni internaţionale – Adrian Ghenie sau Andrei Cădere, alături de Corneliu Baba, Constantin Piliuţă, Ştefan Câlţia sau Felix Aftene, dar şi de generaţia NFT, sunt prezenţi, în premieră, în Licitaţia de Artă Contemporană din 17 mai de la București, anunță News.ro.

.Lucrarea „Stéphane Mallarmé”, digital print de Adrian Ghenie, este scoasă la vânzare pe 17 mai, în Licitaţia de Artă Contemporană, inclusiv o secţiune caritabilă dedicată Asociaţiei Help Autism. Opera are o estimare stabilită între 1.000 şi 1.800 de euro. 

„Peisaj cu zebră teleghidată” (1963), de Andrei Cădere, ulei pe carton, a fost scos la vânzare pentru 8.000-15.000 de euro. 

Artist nomad al secolului al XX- lea, Andrei Cădere va fi cunoscut drept unul dintre cei mai importanţi artişti conceptualişti ai perioadei postbelice.

„Lumea ca teatru” (1999), ulei pe pânză de Ştefan Câlţia, este lucrarea cu cea mai mare estimare, 35.000-55.000 de euro. „Fata cu papagal” de acelaşi artist, realizat în 2015, este estimat între 20.000 şi 35.000 de euro. 

„Le sarcophage bleu”, o lucrare acrilic pe lemn de Horia Damian, se vinde în licitaţie având o estimare între 30.000 şi 50.000 de euro.

 „Hommage à Picasso” (1970) de Alexandru Ţipoia, unul dintre clasicii moderni ai secolului al XX-lea, se vinde cu o estimare stabilită între 25.000 şi 35.000 de euro. 

Sesiunea de vânzări de la Artmark include o secţiune caritabilă dedicată Asociaţiei Help Autism, care are scopul de a colecta fonduri pentru 100 de copii cu autism din România şi Ucraina ce urmează să meargă pentru prima oară în viaţa lor într-o tabără.

15 personalităţi din România dăruiesc experienţe unice şi personale celor mai generoşi fani şi colecţionari, contribuind la cauza caritabilă. Smiley, Andi Moisescu, Cabral, Anna Lesko, Cătălin Botezatu, Dan Bittman, Mircea Lucescu, Ana Maria Brânză, Mihai şi Elwira Petre, Loredana, Iulia Albu, Cătălin Scărlătescu, Delia, Mihai Bendeac şi Micutzu sunt cei care au răspuns pozitiv provocării de a dărui o experienţă şi de a pune umărul la demersul nobil al Asociaţiei Help Autism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.