Piaţă volantă în Capitala Europeană a Tineretului !

Categorii: Esenţial

Sub sloganul „Vine toamna, bine-mi pare, Cluj 2015 evenimente multe are” vă prezentăm o parte din evenimentele ce urmează la începutul toamnei în cadrul programului Capitalei Europene a Tineretului.

Day 15 – La Piața mobilă

Echipa Day 15 propune pentru luna septembrie o nouă intervenție în spațiul public, temporară, ce urmărește să atragă atenția comunității locale cu privire la modul în care folosim spațiul comun fiecare dintre noi. De data aceasta, echipa de tineri arhitecți și entuziaști din spatele proiectului Day 15 propun clujenilor un exercițiu de imaginație:

Cum ar fi să avem la Cluj un alt fel de piețe volante? Piețe în care să mergem cu mare drag, în care să ne facem prieteni, să ne cunoaștem vecinii, să mâncăm sănătos și să ne petrecem timpul liber… fain. Indiferent de vârstă. Cum ar fi să avem astfel de piețe în fiecare cartier și să ne mândrim cu ele în toată Europa?

 

„Vei avea parte de o activitate aparent trivială, transformată de echipa Capitalei Tineretului într-o experiență inedită, cu multe activități pregătite pentru fiecare în parte, activități în aer liber pentru copii, tineri, adulți și vârstnici și jocuri pentru toate vârstele, picnic alături de vecini, meniuri gătite pe loc chiar din alimentele vândute la piață, cursuri de pregătire și preparare a unor produse tradiționale, îndeletniciri ale meșteșugarilor. De ce o piață mobilă? De ce acum? De ce aici? Pentru că revitalizează spațiul public, revitalizează relațiile dintre locuitori, cât și cele dintre orășeni și producătorii din zonă, funcționează ca o completare a piețelor fixe, contribuie la o acoperire mai largă la nivel de oraș și consumatori, oferă o alternativă la supermaket-uri
promovează sănătatea publică, realizează o legătură între economia rurală și cea urbană
promovează producătorii locali și regionali, în ultimii patru ani, la Cluj-Napoca, numărul și frecvența piețelor mobile au scăzut, Ne dorim ca acest concept să fie tot mai răspândit și tot mai popular, așa că, în luna septembrie încercăm să oferim un exemplu despre ce poate însemna o piața mobilă pentru comunitate”, anunţă organizatorii.

Piata

Cercul de donatori Cluj, – ediția a VI-a -, 23 septembrie

Cercul de Donatori Cluj este un eveniment remarcabil de strângere de fonduri, organizat periodic de membra Federației Share Cluj-Napoca, Fundația Comunitară Cluj și care vizează în principal donatorii individuali.

Proiectele/ideile de proiect vor fi prezentate sub forma unui pitch în 6 minute, urmate de alte șase minute de întrebări și răspunsuri în cadrul evenimentului de strângere de fonduri.

Cine poate aplica? Organizațiile sau grupurile de inițiativă care își desfășoară activitatea în Cluj-Napoca. Proiectele propuse pot viza mai multe domenii. Găsești lista cu aceste domenii, formularul de aplicare și calendarul proiectului AICI
Tradition NOW-30 august

Prin evenimentul Tradition NOW, echipa TiMAF își propune să readucă în prim-plan arta tradițională și meșteșugurile într-un mod demn de o Capitală Europeană. Vei putea lua parte la un „fashion show”, într-un cadru rustic, în care motivele tradiționale sunt angrenate în elementele moderne din zilele noastre.

Printre invitații îi regăsim pe: Mândra Chic, IIana, Iutta, Mesteshukar Butiq, Designed by Oana Lupas, Nadejda Iacubina, Ana Maria Gal , Georgiana Giuroiu, Șezi Brand, Infinity Tattoos.

Nu vor lipsi atelierele de meșteșugărit la care vei putea deveni ucenic sub îndrumarea unor meșteșugari cu experiență, degustările de vin, ritmurile muzicii și alte surprize… tradiționale.

Intrarea la eveniment este gratuită și se face pe bază de înscriere.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.