Photo Romania Festival sau o săptămâna întreagă dedicată fotografiei la Cluj-Napoca

Actualitate Foto

Pasionații de fotografie au motive de bucurie pentru că luna aceasta în Cluj-Napoca va avea loc Photo Romania Festival, cel mai mare festival de artă fotografică din România. Festivalul se află la cea de-a 8-a ediție și va avea loc anul acesta în perioada 16 – 22 octombrie. În cele 7 zile, orașul din inima Transilvaniei  își propune să aducă împreună sute de fotografi și pasionați de fotografie având ca principal obiectiv creșterea  aprecierii publicului față de arta fotografică și promovarea manifestărilor artistice și culturale în domeniul fotografic.

Pentru ediția de anul acesta, organizatorii își propun să atragă atenția pasionaților de fotografie și iubitorilor de arte frumoase cu o serie de expoziții, evenimente și workshop-uri. O serie de expoziții de renume international, precum „Vise Coreene”, expoziții de fotografie documentară, precum „Zâne”  și expoziții cu lucrări ale deținuților din Guernsey. La fel ca și la edițiile anterioare și anul acesta nu vor lipsi operele artiștilor români, expoziția „Frumoasa Satului”  fiind în prim plan, alături de lansări de albume ale fotografilor români.

Tematici diferite și subiecte adaptate nevoilor actuale vor fi abordate la evenimentele din cadrul Photo Romania Festival de anul acesta. Un exemplu este workshop-ul susținut de Denio Rigacci, unul dintre cei mai cunoscuți fotografi la nivel international care ne va da câteva hint-uri despre cum poți să ajungi să ai venituri din Photostock, dar ne va vorbi și despre fotografia culinară.

Un alt nume important pe care poți să îl vezi la ediția aceasta a festivalului este Dorel Gaină, fotograful și profesorul care a devenit unul dintre cele mai îndrăgite personaje ale Clujului și care va susține un workshop în cadrul festivalului. El discută despre fotografie ca mod de a te întâlni cu lumea, de a trăi în mijlocul ei și de a-i duce mai departe poveștile.

„Conferința Photostories” este un alt proiect ambițios de anul acesta, care va aduce în prim plan lucrări ale unor forografi precum: Dorel Găină cu „Fotografia europeană contemporană”, Mihaela Grigorean și Remus Țiplea  cu „Nunta oșenească”, Cristian Lipovan cu „Exploring the places suffering”  Chernobyl & Pripyat” și mulți alții.

Photo Romania Festival va avea loc în perioada 16-22 octombrie la Cluj-Napoca și va cuprinde o serie de evenimente dedicate fotografiei. La evenimentele din cadrul festivalului sunt așteptați atât pasionații de fotografie, cât și fotografii profesioniști. Evenimentele bucurându-se de subiecte și tematici diverse.

Mai multe informații despre evenimentele din cadrul festivalului pot fi găsite accesând: http://www.photoromaniafestival.ro

1 thought on “Photo Romania Festival sau o săptămâna întreagă dedicată fotografiei la Cluj-Napoca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *