Pelicula românească „Poziţia copilului” pierde cursa pentru Oscar

A 7-a Actualitate

Pelicula românească de mare succes, „Poziţia Copilului-The Child Pose”, a pierdut cursa pentru Oscar. Filmul regizat de Călin Netzer, premiat la Berlin cu Ursul de Aur,  nu se regăseşte pe lista scurtă a nominalizărilor la Oscar, anunţă Mediafax.ro

Lista scurtă pentru nominalizările la ediţia din 2014 a premiilor Oscar, la categoria „cel mai bun film străin”, cuprinde 9 pelicule, alese dintr-un număr record de propuneri – 76 -, primite anul acesta de Academia americană, informează thewrap.com citat de Mediafax.

Filmul românesc era considerat printre peliculele favorite de o parte din presa de specialitate de la Hollywood. IndieWire îl descria drept un concurent „rece” la Oscar, iar The Hollywood Reporter îl includea în cele patru mari favorite, alături de „The Hunt” (Danemarca), „The Past” (Iran) şi „The Broken Circle Breakdown” (Belgia)

„The Hunt”, de Thomas Vinterberg, şi „La grande belezza”, de Paolo Sorrentino, se numără printre cele nouă lungmetraje care au fost incluse pe lista scurtă de propuneri pentru nominalizare la premiul Oscar pentru cel mai bun film străin, la ediţia din 2014.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *