O ”radiografie ardeleană” a lui Ștefan cel Mare și moldovenilor din vremea sa va fi lansată la Cluj

Categorii: Actualitate, Carte
Etichete: carte, Cluj

Editura Mega din Cluj-Napoca și Vanderlay Arheo invită publicul la lansarea volumului ”Ștefan cel Mare și moldovenii din vremea sa” scrisă de istoricul Adrian Andrei Rusu.

Volumul are 578 de pagini.

Evenimentul va fi găzduit în sala de conferințe a Muzeului Național de Istoria Transilvaniei, în data de 31 mai 2022, de la ora 14.

Volumul este semnat de către unul dintre cei mai valoroși istorici și arheologi medieviști din România. Conține o „radiografie ardeleană” asupra jumătății de veac XV care a propulsat Moldova în centrul atenției Europei, la granița regatelor Ungariei, Poloniei, principatului Țării Românești și a Imperiului Otoman. Cu un deosebit spirit critic, autorul analizează informațiile cunoscute ale culturii materiale raportate la datele scrise, nivelează interpretări desuete și intervine cu soluții de analiză surprinzătoare, asociate la realitățile contemporane.

La 50 de ani de la sacralizarea voievodului, Transilvania își aduce o contribuție majoră la cunoașterea personalității sale și a epocii în care a trăit.

Cu același prilej va vorbi despre volum dr. Ioan Drăgan, fost director general al Arhivelor Naționale, București, iar autorul va dezvălui câteva din liniile directoare ale conținutului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *