O instalaţie luminoasă care marchează Capitala Europeană a Tineretului, inaugurată la Cluj-Napoca – FOTO

Special

O instalaţie luminoasă de mari dimensiuni – „Totemul Cluj2015” -, care marchează faptul că municipiul Cluj-Napoca este Capitală Europeană a Tineretului în 2015, a fost inaugurată vineri seară, aceasta urmând să devină un punct de atracţie pentru turişti.

TOTEM

Primarul Emil Boc a declarat la inaugurare că instalaţia transmite mesaje care comunică valorile oraşului.

„Inaugurarea este un moment din proiectul Cluj-Napoca – Capitală Europeană a Tineretului 2015, creaţia Asociaţiei Tinerilor Arhitecţi. Este un totem care va duce numele Clujului în ţară şi peste hotare şi care reprezintă profilul oraşului – optimist, tânăr şi multicultural. Sunt convins că acest totem va fi un punct de atracţie care nu va putea fi ocolit de niciun turist care va vizita oraşul. Totemul, care este iluminat noaptea, are printre literele şi cifrele care compun Cluj 2015, mesaje care comunică valorile oraşului în care locuim şi câteva dintre principalele obiective turistice care pot fi vizitate în regiune”, a spus Boc.

Răzvan Luca, coordonator în cadrul programului Capitalei Europene a Tineretului, a declarat că procesul de realizare a totemului a început la sfârşitul anului trecut, investiţia ridicându-se la circa 20.000 de euro, bani de la bugetul local al oraşului.

”Totemul este format din cuvintele şi literele care compun Cluj 2015 care stau pe o structură metalică, având feţele din policarbonat. Se întinde pe o lungime de 15 metri, iar cifrele şi literele au doi metri înălţime. Între litere şi cifre avem 66 de ecrane cu diverse mesaje în cele cinci limbi oficiale ale Capitalei Europene a Tineretului – română, maghiară, germană, engleză şi franceză. Culorile acestor mesaje din ecrane pot fi schimbate”, a spus Luca.

 

TOTEM 1
Presedintele Federatiei SHARE, Vlad Pop

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *