Nebyla, Corpul de Balet al Operei: doar oamenii contează, nu dacă lucrezi la Viena sau Cluj

Categorii: Dans

Balerinul slovac Boris Nebyla, directorul artistic al Ansamblului de balet al Operei Române Cluj-Napoca este de părere că doar materialul uman contează nu orașul unde pune în scenă. 

„Nu contează neapărat unde lucrezi, că e Viena sau Cluj-Napoca, că e Wienner Stadthalle sau Opera clujeană. Sigur, sunt diferențe de organizare , poate, e posibil ca austriecii să fie mai organizați, mai experimentați dar pe mine mă interesează ce oameni, ce balerini am, iar noi avem Cluj avem o trupă foarte bună, avem balerini noi, talentați. muncitori. Am încredere mare în ei, muncim, învățăm unii de la alții, progresăm. Oamenii contează peste tot, a răspuns acesta la întrebarea pusă de reporterul Clujulcultural.ro.

Balerinul slovac Boris Nebyla (negru)

Nebyla, soțul cunoscutei balerine Simona Noja, care s-a impus la Viena, a arătat astăzi, cu ocazia unei conferințe de presă,  un optimism debordant  înainte de premiera spectacolului de balet intitulat „Ballet a la carte”, care va avea loc joi, de la 18.30, la Casa de Cultură a Studenților. Spectacolul va fi reluat și vineri de la 18.30.

„Prin modul în care combină diverse ipostaze muzical-coregrafice, spectacolul Ballet à la carte vine în întâmpinarea varietății gustului estetic al spectatorilor noștri. Tripticul integrează momente dansante fermecătoare, selectate de către Boris Nebyla și Pavel Rotaru (foto, cămașa de blugi) – directorul artistic, respectiv maestrul Baletului Operei Naționale Române – din repertoriul propriu, înglobând elemente de dans contemporan, clasic, neo-clasic sau modern. Astfel, Faun vă oferă prilejul de a admira un moment dintr-o celebră producție vieneză, reprezentată în ultimii șase ani la Staatsoper și Volksoper cu casa închisă, Donizetti Moments aduce un captivant Pas de deux acompaniat de fragmente muzicale ale operei Dom Sébastien de Gaetano Donizetti, în timp ce Carmen constituie o adaptare a unui important spectacol marca International Ballet Rotaru, născut în Statele Unite ale Americii și interpretat de nenumărate ori de Pavel Rotaru însuși, în compania recunoscutei balerine Irena Pasarić.”, este descris evenimentul de către organizatori.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.