Mesaj emoționant al basistului Semnal M, Ștefan Boldijar, la 23 de ani de la dispariția marelui Iuliu Merca

Categorii: Special

Bassistul trupei rock Semnal M, Ștefan Boldijar, a publicat un mesaj emoționant pe pagina oficială de facebook a grupului, care încă susține concerte, la 23 de ani de la moartea liderului trupei, chitaristul și solistul vocal Iuliu Merca, unul din marii muzicieni de rock și blues ai României.

Acesta a murit în urma unui stop cardiac, la Costinești, în 1999, lăsând în urmă un mare gol. Totuși, colegii săi în frunte cu Boldijar au continuat activitatea muzicală până în prezent inclusiv cu lansări de discuri și cu concerte, ducând făclia Semnal M mai departe.

Redăm emoționantul mesaj postat de Boldijar, care a făcut un colaj cu titlurile melodiilor Semnal M. El a postat și o fotografie de arhivă:

”POVEȘTI LA GURA SOBEI

Într-o NOAPTE DE ARGINT, în casa aflată LA MIJLOC DE PĂDURE, nu departe de MOARA de pe malul RÂULui, BADEA ION DIN APAHIDA stătea la GURA SOBEI și îi povestea FIULui SĂU, GHEORGHE, despre întâmplări petrecute în viața lui. Vorbea despre DRUMURIle sale cu TRENUL CURSĂ DE PERSOANE APAHIDA-CLUJ NAPOCA și PRIMĂVARA și VARA, care acum sunt a AMINTIRILOR și despre întâlnirile sale cu mulți oameni, care l-au fascinat și pe care și el i-a fascinat la rândul său.Într-o seară, după ce a ascultat toată ziua GLASUL PĂMÂNTULUI, s-a îmbrăcat frumos, s-a suit pe calul său și s-a dus spre casa unde stătea IULIA, o fată foarte frumoasă pe care el o iubea în taină. Cerul era senin, iar luna era ca O ROATĂ DE FOC.S-a oprit LA FEREASTRA ei și scoțând din haină un FLUIER DE PĂMÂNT a început să cânte o HORĂ, iar PĂDUREA ÎNȚELEAPTĂ îi răspuns ca un ECOU.În timp ce el cânta din fluier, fereastra s-a deschis și un chip de fată a apărut în lumina lunii, cu un zâmbet pe față. Era IULIA.”SPUNE-MI, CINE EȘTI?” a întrebat ea. El i-a răspuns că este unul din COPIII PĂMÂNTULUI, că-i place să scrie VERSURI COLORÂND O FRAZĂ, să danseze HORE PE SMALȚ, după care i-a spus:’VINO ACUM cu mine la BALUL DE LA APAHIDA, la HORĂ până la TÂNĂRA DIMINEAȚĂ!Ea a acceptat bucuroasă și așa a început o dragoste adevărată. Au trăit fericiti descoperind DRUMUL ÎN DOI….Asta a fost demult.Acum se apropie vremea când vin COLINDĂTORII cu URARE. Gheorghe stă singur acum în fața sobei, în LUNGUL DRUM AL NOPȚII CĂTRE ZI. Se gândește la GENERAȚIA NOASTRĂ, care are acum și ORIZONT ȘI ÎNĂLȚIME și care MAI ARE MULTE DE FĂCUT să nu-l uite niciodată pe BADEA IULIU, care stătea DESCULȚ ÎN IARBĂ și cânta un CONCERT PENTRU O CHITARĂ ALBĂ. Iulică, CU FIECARE ZI MI-E DOR tot mai mult de tine și tot greul l-aș înfrunta mult mai ușor, CU MINE DE-AI FI!

Ștefan Boldijar„

2 răspunsuri

  1. Foarte fain si emoționant dragă Istvan,Iuliu Merca ne va lipsi încă,noua,celor care l-am prețuit și iubit cu adevărat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.