Libris.ro: În primele 7 luni din 2020 au fost comandate cu 27% mai multe cărţi faţă de perioada similară din 2019

Categorii: Carte

În primele şapte luni ale anului au fost comandate cu 27% mai multe cărţi faţă de perioada similară din 2019, iar comanda medie a crescut cu 15% în această perioadă, ajungând aproape de 100 lei, potrivit datelor companiei online, care arată că bestseller-urile verii sunt cărţile însoţite de recenzii şi review-uri, scrie News.ro

”Cărţile însoţite de recenzii şi review-uri se numără printre bestseller-urile verii pe Libris.ro, semn că românii citesc tot mai mult cărţi recomandate, mai ales când vine vorba de beletristică. În topul aprecierilor cititorilor se află autori străini contemporani consacraţi, dar şi poveşti inspiraţionale locale, precum volumul ’27 de paşi’, semnat de Tibi Uşeriu”, arată datele companiei.

Perioada de distanţare socială, dar şi vacanţa de vară au coincis cu o creştere semnificativă a vânzărilor de carte din categoria ”Beletristică” pe Libris.ro.

”Astfel, în primele şapte luni ale anului au fost comandate cu 27% mai multe cărţi faţă de perioada similară din 2019. Comanda medie a crescut şi ea cu 15% în această perioadă, ajungând aproape de 100 lei. Cele mai multe cărţi au fost comandate din Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca, Iaşi şi Braşov. În topul vânzărilor se află într-o proporţie semnificativă volumele care au primit aprecieri pe site”, precizează compania.

Astfel, ”Iartă-mă că te-am iubit” (de Ela E.H.), ”Băiatul cu pijamale în dungi” (de John Boyne), ”Pacienta tăcută” (de Alex Michaelides) sau ”Acolo unde cântă racii” (de Delia Owens) sunt câteva dintre titlurile care se regăsesc atât în topurile cărţilor cu cele mai multe recenzii din partea cititorilor, cât şi cel al celor mai vândute titluri.

Aproape 20% dintre cititori aleg peste 50% dintre titluri în urma recomandărilor prietenilor apropiaţi.

Potrivit unui sondaj realizat de librăria online cu ocazia Zilei Prieteniei (30 iulie), la care au răspuns 1.000 persoane, aproape 20% dintre cititori au declarat că aleg mai bine de jumătate din titlurile achiziţionate, la recomandarea prietenilor.

”Importanţa recomandărilor este evidentă. Creşterea popularităţii unui titlu este dată atât de recenziile şi review-urile de pe site, cât şi de recomandările personale ale cititorilor. Astfel, observăm că social media influenţează pozitiv alegerile, fie că vorbim de persoane publice care fac recomandări, fie că este vorba de persoane care prezintă o carte ce i-a impresionat în propriul cerc de prieteni. Tocmai de aceea, Libris.ro a lansat şi o colecţie specială cu 233 de titluri care au primit voturi maxime din partea cititorilor. 70% dintre acestea sunt din categoria beletristică, iar restul sunt titluri pentru copii, de dezvoltare personală şi altele”, a precizat Laura Ţeposu, fondator şi CEO Libris.ro.

Cel mai votat titlu de pe Libris.ro a fost anul acesta volumul ”Pacienta Tăcută”, de Alex Michaelides. În topul vânzărilor din lunile de vară (mai – iulie) s-a situat romanul ”Iartă-mă că te-am iubit”, de Ela  E.H., titlu care conduce şi top 10 al celor mai bine vândute titluri de beletristică în 2020.

În Top 10 cele mai vândute cărţi în 2020, se găsesc: ”Iartă-mă că te-am iubit” – Ela E.H., ”Băiatul cu pijamale în dungi” – John Boyne, ”Arta manipulării” – Kevin Dutton, ”Pacienta tăcută” – Alex Michaelides, ”27 de paşi” – Tibi Uşeriu, ”Aventurile lui Tom Sawyer” – Mark Twain, ”Limbajul corpului” – Isabelle Duvernois, ”Dragostea în vremea holerei” – Gabriel Garcia Marquez, ”Acolo unde cântă racii” – Delia Owens, ”Cele 5 răni care ne împiedică să fim noi înşine, ed.7” – Lise Bourbeau.

Fondat în 2009, Libris.ro este o afacere 100% românească şi cea mai mare librărie online din România. În 10 ani de la înfiinţare, librăria online Libris.ro a expediat 2,3 milioane de comenzi către 1,2 milioane de români din întreaga lume. Peste 190.000 de titluri de carte stau la dispoziţia cititorilor pe Libris.ro, alături de jocuri pentru copii, board games, muzica, filme şi cadouri.

viewscnt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.