La un pas să fie daţi afară din sediu, artişti plastici clujeni faci expoziţie de sensibilizare

Categorii: Vizual
Uniunea Artiştilor Plastici Cluj, filiala interjudeţeană Cluj-Bistriţa organizează o expoziţie de sculptură interesantă  intitulată CORPUS va avea loc, joi, 24 martie, ORA 18.00, la Galeria 45 de pe Strada Iuliu Maniu nr. 45.
Expun artiştii Adelina Cobuz, Mădălin Cobuz, Darius Hulea, Ionel Hihai, Florin Tamba.
Cu ocazia acestui expoziţii se va o se va discuta si despre situaţia Galeriei, în prag de desfiinţare!

Este vorba de două spații ale Primăriei Cluj, care erau închiriate artiştilor plastici, dar au fost retrocedate de instanţă către patru persoane, deși imobilele nu au aparţinut niciodată revendicatorilor sau familiilor lor.
ilarion_voinea_sculptor_2_0
Artistul plastic Ilarion Voinea in atelierul pe care poate sa il piarda- (c) Ziar de Cluj.ro

Municipalitatea clujeană a fost cea chemată în judecată de cei patru reclamanţi, care au solicitat spațiile ocupate de artiști în componsație pentru un teren.

Oamenii aveau un teren de circa 2000 de mp pe strada Liviu Rebreanu, la numărul 15. Potrivit legii, acesta a fost imposibil de retrocedat deoarece pe el s-a construit o biserică. Reclamanţii, patru la număr, au făcut o cerere către primărie, de compensare a terenului respectiv cu alte proprietăţi, noi avem mii de astfel de cereri, solicitarea neprimind încă un răspuns de la noi.

Reclamanţii s-au adresat şi instanţei, cerând să oblige primăria la compensarea proprietăţii lor cu imobilele deţinute de artişti cu contract de închiriere. Oamenii au indicat instanţei că vor acele spaţii, ei au făcut şi evaluarea lor, primăria le-a oferit alte spaţii pe care aceştia le-au refuzat. Aşteptăm să se judece cererea de revizuire pe care am introdus-o noi şi vom vedea ce va decide instanţa, a declarat pentru Ziua de Cluj, Oana Buzatu, purtător de cuvânt al primăriei Cluj-Napoca.

Mai multe pe Ziua de Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.