Kevin Spacey pledează nevinovat în faţa acuzaţiilor de agresiune sexuală

Categorii: A 7-a

Actorul laureat al premiului Oscarul, Kevin Spacey, a pledat joi nevinovat, în faţa unui tribunal din Londra, pentru patru acuzaţii de agresiune sexuală şi o acuzaţie cu privire la determinarea unei persoane să participe la o activitate sexuală cu penetrare fără consimţământul acesteia, relatează agenţia de presă britanică PA Media, citată de News.ro.

Actorul din ”House of Cards”, în vârstă de 62 de ani, care a apărut în faţa Curţii Penale din Marea Britanie purtând un costum şi cravată albastră, a fost dat în urmărire penală în iunie pentru patru acuzaţii de agresiuni sexuale contra a trei bărbaţi.

Actorul este acuzat şi că a determinat o persoană să participe la o activitate sexuală cu penetrare fără consimţământul acesteia. 

Ultima înfăţişare a lui Spacey în instanţă a fost pe 16 iunie când şi-a declarat numele, data naşterii şi adresa judecătorului Tan Ikram şi a ascultat acuzaţiile citite în instanţă care i-au fost aduse.

Acuzaţiile care i-au fost aduse includ două acuzaţii de agresiune sexuală formulate de un bărbat din Londra în 2005; un al treilea caz de agresiune sexuală, tot la Londra, la adresa unui alt bărbat în 2008; şi o acuzaţie referitoare la un bărbat din Gloucestershire, vestul Marii Britanii, în 2013. A cincea acuzaţie de activitate sexuală cu penetrare fără consimţământ se referă la incidentul din 2013.

În timpul audierii de joi, judecătorul Justice Wall a stabilit un proces de trei până la patru săptămâni, începând cu 6 iunie 2023.

Spacey a câştigat două premii Oscar pentru rolurile sale din ”The Usual Suspects” şi ”American Beauty” şi a fost director artistic al teatrului Old Vic din Londra din 2003 până în 2015.

De asemenea, el a jucat în serialul produs de Netflix ”House of Cards” şi a revenit la actorie în cursul ultimului an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.