Jurnal de TIFF#18. Ploaia a stricat deschiderea. Tiffarii au fost dați afară din Unirii și redirecționați

A 7-a

La Cluj-Napoca plouă din 27 aprilie, cu 3 zile cu soare în peste o lună de averse. Ploaia a distrus deschiderea din Piața Unirii a ediției aniversare 18 ani de TIFF.

Vizioarea filmului Parking, regizat de Tudor Giurgiu, fondatorul TIFF, s-a anulat. Participanții au fost redirecționați dar pe facebook a ieșit scandal.

„Din păcate vremea nu a vrut să colaboreze, așadar evenimentul din această seară se mută conform următorului program:
Pentru cei cu bilete:
21:30 – Casa de Cultură a Studenților
21:45 – Universitatea Sapientia
21:45 – Cinema Arta
22:15 – Cinema Victoria
23:45 – Universitatea Sapientia
23:45 – Cinema Arta
23:45 – Cinema Florin Piersic
00:00 – Casa de Cultură a Studenților
Pentru cei cu invitație:
21:45 – Cinema Florin Piersic
Vă mulțumim pentru înțelegere.” , au anunțat cei de la TIFF.

Alți tiffari, care, culmea, și-au cumpărat bilete, si au mers in sali, au fost dati afara ca sa intre cei diN Unirii. Pe Facebook au curs criticile:

Adrian Stoica:  Bonus cei care au văzut prognoza si au luat bilet in sală, au fost dați afară, ca să intre cei cu deschiderea. Vezi proiecția Arctic anulată de la Florin Piersic. Bună treabă, nu?

”Deci sunt la “Florin Piersic” la TIFF si asteptam de 30 de minute peste ora de incepere a filmului sa primim “vesti din Piata Unirii”. Si ne-au dat afară. Că plouă în Piața Unirii. Penibil! 300 de oameni sunt scoți în acest moment din sală. #tiff2019”, a scris Lavinia Florea.

”Am asteptat foarte mult Tiff-ul din acest an si ma simt profund dezamagită. A fost foarte urât ce s-a întâmplat în seara asta. Nu mi se pare normal sa astepte atata lume sa afle ce se intampla in Unirii pentru ca apoi sa vina cineva sa spuna ca se anuleaza filmul. Mai ales ca poate multa lume a ales acest film si pe considerentul locatiei si a faptului ca nu dorea sa stea afara, tocmai pentru ca s-a gandit ca poate va ploua. Nu e prima seara in care ploua in Cluj, deci cred ca va puteati organiza mai bine in privinta aceasta si sa aveti un plan B. Pe langa asta, mi se pare de-a dreptul absurd ca dupa ce din cauza lipsei voastre de organizare s-a anulat filmul, TOT EU sunt nevoita sa merg sa imi schimb biletul. Sper ca nu o sa se intample la fel si maine la Bontida si o sa luam o teapa ca si in seara asta, dupa ce o sa mergem 30 de km pana acolo. Ma asteptam la mai mult din partea unui festival care are atatea editii in spate.”, a postat Alexandra Vișa.

”Draga TIFF,

In puii mei, ploua de 2 saptamani zilnic in Cluj-Napoca intre 2-7 ori pe zi. S-a vazut foarte bine ca va ploua toata seara, nu mai zic de codul galben, dar voi o tineti fanatic pe a voastra, orice ar fi, Piata Unirii…

Nu e ok asa, ca poate plouă…”, a postat și Turi Zoltán.

Precizăm că nu e prima oară când plouă la TIFF. Acum doi ani, când a fost ediția cu Sophia Loren, la fel a fost dar rapid TIFF s-a repliat și a mutat deschiderea la Casa de Cultura a Studenților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *