Juriul TIFF: Renunţaţi la TIFF, valorificaţi cuvântul Transilvania!”

Categorii: TIFF.13

Doi dintre membri juriului TIFF 2014 – Michael Kutza, directorul Festivalului Internaţional de Film de la Chicago şi Giora Bejach, director de imagine din Israel – şi-au exprimat dorinţa de a filma următoarele lor filme la Cluj: „Străzile, panorama acestui oraş sunt extrem de frumoase. Trebuie expuse, filmate”, informează Ziua de Cluj.

S-a scurs mai bine de jumătate din cea de-a 13-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) şi ignorând vremea capricioasă, evenimentul strânge laude şi admiraţie, în special din partea cineaştilor străini:„Am fost invitat la multe festivaluri de-alungul carierei mele şi mai mereu m-am simţit ca un pui pus în colţ, la frigider. Aici, sunt ca un pui pe o farfurie caldă”, a glumit regizorul de film şi teatru, Janos Szasz.

Au trecut 13 ani de la debutul TIFF, dar notorietatea festivalului peste hotare abia începe să prindă contur. Dacă la Londra se strecoară câte un articol despre festival în „The Guardian”, la vecinii noştri în Budapesta trece aproape neobservat, iar în America ori Israel abia ce a ajuns la urechile cercurilor cineaste.

Kutza a îndrăznit să facă o recomandare pentru Tudor Giurgiu în acest sens, chiar dacă „ştie că îl va decapita că a îndrăznit să spună aşa ceva în faţa jurnaliştilor”. Aşadar, Kutza recomandă ca festivalul să scape de denumirea TIFF pentru că se confundă cu atâtea evenimente similare ce au loc în toate colţurile lumii (Toronto, Tokyo), ir în loc să valorifice cuvântul „Transilvania” şi să stilizeze sigla, mai scrie

Puteţi citi mai multe aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *