EXCLUSIV. Mircea Dinescu la TIFF: Am venit în spionaj

TIFF.13

EXCLUSIV. Nu se întâmplă să vină în fiecare zi Mircea Dinescu, la Cluj-Napoca! TIFF 2014 l-a invitat iar Clujulcultural.ro a stat de vorbă cu renumitul poet şi scriitor, pe repede înainte. Agenda lui Dinescu este foarte plină, aşa că am reuşit să îi smulgem doar câteva întrebări. Poetul a fost foarte relaxat, ca de obicei, şi chiar dacă la început a ezitat,  pînă la urmă am stat de vorbă.

Clujulcultural.ro: Maestre, ce vânturi v-au adus la Cluj? Nu v-am  văzut prin urbe prea des, sub Feleac?

Mircea Dinescu: Așa este, nu ajung prea des, am treburi la mine la Cetate (localitate pe malul Dunării unde Mircea Dinescu are o afacere culturală şi investiţii în agricultură n.r.).  Am venit fiind invitat de TIFF. Şi eu am un mic festival de film la Cetate aşa că am venit cumva în spionaj. Nu stau mult, mâine plec la Sibiu, la Festivalul de Teatru Internaţional. Am şi negocieri cu Zilele Culturale Maghiare, vin cu expoziţie culinară, cu poezie, în august, la Cluj. Am venit la discuţii, facem programul, chestiuni de acest gen.

BUN
Micea Dinescu (stanga) si reporterul Clujulcultural.ro

Clujulcultural.ro: Aţi apucat să vă plimbaţi un pic? Cum vi se pare Clujul?

M.D.: Cam fierbinte, la arestările astea! Revenind, da m-am plimbat, am văzut oraşul vechi, e foarte frumos, un aer european.

Clujulcultural.ro: Cu televiziunea cum staţi?

Mai am două emisiuni si iau pauză (Dinescu are o emisiune la TVR 1, duminica n.n.) dar din septembrie din nou apar pe sticlă, am contract.

Clujulcultural.ro: Dar prietenul dvs. Stelian Tănase ce mai face după infarct, a revenit la TVR?

Stelică e bine, e înapoi la servici, a trecut cu bine. Să îţi fac o dezvăluire, avem ceva în comun eu cu Stelian. Amândoi avem bunici grădinari, capitalişti, ne tragem din bulgari. Cei mai mari grădinari, zarzavagii, sunt bulgarii. Avem partea asta de balcanism în noi, mai facem comerţ, mai cultivăm un zarzavat. Eu mai mult ca Stelian, el are şi o parte mai nemţească, serioasă, scrie cărţi voluminoase,  documentate.  Dar bunicii noştrii sunt zarzavagii, grădinari mari!

Clujulcultural: Mulţumim şi vă aşteptăm să gustăm din bucate în august! 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *