INTERVIU Vlad Ivanov: M-aș muta la Cluj dacă lucrurile nu s-ar întâmpla la București

Categorii: A 7-a, Interviu

Clujulcultural.ro a vorbit cu actorul Vlad Ivanov despre  experiența lui la TIFF 2018, ce a însemnat să facă parte din juriul festivalului și proiectele sale. A reieșit că actorul e îndrăgostit de Cluj dar faptul că industria cinematografică e la București, unde se dă ora exactă, îl împiedică să se stabilească sub Feleac.

Vlad Ivanov a fost foarte prins zilele acestea dar am reușit să îi smulgem un interviu.

Reporter: Vlad Ivanov,  a câta oară ești la TIFF?

Vlad Ivanov: Nu știu sincer a câta oară (râde), pot însă să spun însă când am venit prima oară, în 2007, cu filmul „4,3,2”, imediat după Cannes, când filmul a și câștigat trofeul festivalului. Ultima oară când am fost, am venit anul trecut, când pelicula „Câini” (unde a jucat rolul principal n.r.) a câștigat trofeul festivalului. Între timp am mai fost de multe ori, îmi place Clujul.

Chiar am vrut să vă spun, v-am văzut acum două săptămâni, relaxat, la plimbare prin Piața Muzeului…deci veniți des la Cluj…ce făceați pe aici?

Dadadada, mă plimbam pur și simplu! Clujul îmi place foarte tare, dacă lucrurile nu s-ar petrece majoritar la București, mă refer la profesia mea, din păcate multe se întâmplă prima oară acolo, așa e deocamdată, aș veni cu plăcere să mă stabilesc la Cluj, un oraș minunat. Îmi place tare.

TIFF-ul ce înseamnă pentru industria cinematografică românească?

TIFF este esențial, este exponențial aș zice pentru cinematografia noastră, reușește să adune de fiecare dată tot ce înseamnă industrie cinematografică, nu numai de aici dar și din Europa, vin la el  oameni importanți, actori, regizori, producători, scenariști, și totul ajunge la apogeu cu Zilele Filmului Românesc când vine chiar toată lumea. Sunt întâlniri extrem de frumoase, de emoționante, de neuitat, când te întâlnești cu oameni pe care nu prea ai timp să îi vezi. E foarte important, rămân contacte și multe multe amintiri.

Dincolo de partyuri dvs ați stabilit la TIFF proiecte de-a lungul timpului?

Da, sigur, TIFF-ul e o combinație foarte bună între have fun și do profesional job. 

Trecând la partea de jurizare, cum e să faci parte dintr-un juriu internațional, ca actor la TIFF,  e dificil pentru dvs? A fost greu să alegeți filmul câștigător? 

Noi suntem cei mai bucuroși, juriul e cel mai bucuros când vede un film bun pentru că i se ușurează sarcina, nu e nimic mai plăcut să fii într-un juriu și să vezi un film bun, atunci singura ta problemă e să decizi care din aceste filme bune merită premiul, mai greu e când sunt filme proaste, că nu știi ce să faci,  cui să îi dai premiu efectiv. Dar anul acesta am văzut competiția, a fost una foarte puternică, datoria noastră a fost una relativ ușoară, că filmele fiind bune merg ele singure înainte. Speră că am ales filmul cel mai bun din TIFF 2018!

La ce proiecte lucrați?

Am terminat de trei săptămâni filmările la noul film de lungmetraj al lui Corneliu Porumboiu, au fost filmări dificile dar am reușit să le depășim, un film total total diferit de ce a făcut el până acum și de asemena, îndrăznesc să spun, de ce s-a făcut în filmul românesc. Abia aștept să fie lansat. 

Mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *