„Înfruntând rinocerul- vizionare de film și dezbatere pe tema Holocaustului la Muzeul Etnografic al Transilvaniei

Actualitate Clio

Muzeul Etnografic al Transilvaniei și Colegiul Național „G. Barițiu” Cluj-Napoca organizează marți 25 octombrie, de la ora 18.00,  vizionarea unui film educativ și la o dezbatere pe tema Holocaustului, intitulat „Înfruntând rinocerul”, regia Simcha Jacobovici (Canada).

Filmul prezintă, dintr-o perspectivă autobiografică, legată de familia regizorului, câteva secvențe din destinul tragic al evreilor din România. Tatăl lui Simcha Jacobovici a fost unul dintre numeroșii civili nevinovați, adunați cu forța la Chestura din Iași și împușcați în iunie 1941. Supraviețuirea sa miraculoasă, cu glonțul în piept, de-a lungul anilor, a făcut posibilă nașterea ulterioară a cineastului. Regizorul oferă o imagine de reportaj comparativ, privind evenimentele de atunci și eforturile lui, după decembrie 1989, de a investiga întâmplările și de a le comemora în spațiul public.

charging-the-rhino-afis

Filmul este introdus de câteva reflecții din partea prof. univ. dr. Ovidiu Pecican și prof. dr. Laszlo Alexandru.

Accesul este liber pentru publicul larg. Sunt bineveniți elevii de liceu. Vizionarea este urmată de o scurtă dezbatere pe marginea celor prezentate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *