INEDIT. Marele fotbalist clujean Ioan Ovidiu Sabău va susține o conferință despre cultura sportivă la FICT 2022

Categorii: Actualitate

Marele fotbalist clujean Ioan Ovidiu Sabău va susține o conferință despre cultura sportivă la FICT 2022 Internaţional de Carte Transilvania (FICT).

”La FICT nu promovăm doar cărțile și lectura, ci sănătatea minții, a sufletului și a trupului. Din acest motiv, unul dintre invitații speciali ai acestei ediții este Ioan Ovidiu Sabău, care va sta de vorbă cu colegul nostru Rudolf Nyari (@rudolfnyaricoaching) despre cultura sportivă și importanța lecturii.”, a explicat directorul FICT, poetul Gabi Bota.

Ioan Ovidiu Sabău (n. 12 februarie 1968, Câmpia Turzii) este unul dintre cei mai mari sportivi ai României. A jucat pe postul de mijlocaș pentru mai multe echipe între care Dinamo București și Echipa națională de fotbal a României, alături de care a participat la Campionatul Mondial de Fotbal din 1990.

În martie 2008 a fost decorat cu Ordinul „Meritul Sportiv” clasa a III-a, pentru rezultatele obținute la turneele finale din perioada 1990-2000 și pentru întreaga activitate.

Debutul în fotbal a avut loc alături de Universitatea Cluj, în 1985, alături de această echipă jucând în premieră în Divizia A un an mai târziu. După jumătate de sezon la ASA Târgu Mureș, face pasul spre fotbalul mare, semnând pentru Dinamo București, cu care câștigă și primul titlu de campion din carieră, în 1990.

Prezența la Campionatul Mondial de Fotbal 1990 atrage atenția cluburilor importante din Europa și după turneul final semnează cu echipa olandeză Feyenoord Rotterdam. În tricoul acestei echipe câștigă două Cupe ale Olandei, iar în 1992 acceptă oferta venită de la fostul antrenor de la Dinamo, Mircea Lucescu, de a face din nou echipă, de această dată în Italia, la Brescia Calcio, formație proaspăt promovată de tehnicianul român în Serie A. În 1996 îl urmează pe Lucescu la Reggiana, apoi după un alt sezon la Brescia, revine în țară, la Rapid București, unde cucerește al doilea titlu de campion al României, în 1999.

Este singurul român care a apărul pe coperta unui joc din seria FIFA, FIFA 96

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.