Începe Festivalul MOZART. Vezi PROGRAMUL COMPLET

Actualitate Muzica

Ca în fiecare an, la începutul lunii decembrie, magia sărbătorilor începe cu cea de a XXIV-a ediţie a Festivalului Mozart, care se va desfăşura la Cluj-Napoca între 5 şi 12 decembrie 2014. Pe parcursul unei săptămâni, melomanii clujeni se vor putea delecta din nou cu muzică de cea mai bună calitate, în interpretări de excepţie.

Primul concert simfonic are loc astăzi, de la ora 19,00, la Casa Universitarilor.

La Auditorium Maximum al Universităţii Babeş Bolyai şi în Studioul de Concerte al Academiei de Muzică Gheorghe Dima vor avea loc concerte simfonice şi camerale la care vor putea fi audiaţi interpreţi renumiţi alături de tineri artişti deja îndrăgiţi de public: dirijorul Ferenc Gábor (Berlin), soprana Laura Tătulescu (München), Cvartetul Arcadia, pianistele Anca Lupu (Frakfurt am Main), Silvia Sbârciu şi Aurelia Vişovan, violonistul Francesco Ionaşcu.

Oaspetele de onoare al ediţiei din acest an este muzicianul german Jörg Widmann, personalitate de anvergură internaţională care în concertul de deschidere va apărea în triplă ipostază – dirijor, solist clarinetist şi compozitor.

Concursul de interpretare este dedicat tinerilor pianişti care doresc să pătrundă tainele interpretării muzicii lui Mozart. De Moș Nicolae, și melomanii cei ici sunt invitaţi să petreacă o seară muzicală într-o Poveste de iarnă. Muzicienii interpreţi şi teoreticieni, care doresc să  abordeze muzica lui Mozart dintr-o perspectivă analitică, sunt aşteptaţi la Academia de Muzică la Simpozionul din 10 decembrie.

Programul complet poate fi citit AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *