Încep cursurile la prima şcoală alternativă dedicată industriilor creative din Cluj-Napoca

Actualitate Vizual

Edge School for Applied Arts îşi redeschide porţile în cel de-al doilea an, pentru cei ce îşi doresc să înveţe de la profesionişti tehnici de design, ilustraţie şi video, într-un mediu ce oferă o alternativă facultăţilor.

Cei interesaţi pot alege între cursuri de Web & App Design, unde vor fi îndrumaţi de Andrei Pastuhov şi Daniel Muntean; cursuri de Video for music predate de Andrei Ungureanu, responsabil pentru producţii de film, reclame şi videoclipuri cunoscute; cursuri de Object design unde cei de la Prototip Studio se vor axa pe obiecte de iluminat; cursuri de Illustration în care Adrian Barbu li se adresează în special pasionaţilor de ilustraţie de carte, gaming, character design, storyboarding şi chiar animaţie.

Unul dintre marile atuuri în alegerea acestui mod alternativ de învăţare este atenţia pe care trainerii o oferă fiecărui cursant în parte, dat fiind numărul mai mic de studenţi, dar şi feedback-ul personalizat.

„Ideea pentru Edge a pornit de la trei oameni: un freelancer designer, un community manager şi un freelance project developer care au vrut să predea chestii alternative, cursuri de ilustraţie, lucruri care nu se învaţă neapărat în facultăţi, sau se fac, dar la un alt nivel”, spune Monica Raţiu de la departmentul de comunicare al Edge Academy.

edge0

Pe lângă cursurile în sine, studenţii află şi diferite tips&tricks de la profesorii lor, ca de exemplu cum să-şi creeze portofoliul, cum să-l vândă, de ce obstacole se vor lovi etc. De asemenea, la finalul cursurilor, studenţii primesc certificate de absolvire care îi pot propulsa către internship-uri şi care le pot deschide nenumărate uşi.

„Un cursant, de exemplu, care a venit la un curs de animaţie , a ajuns chiar să lucreze cu trainerul cot la cot la proiectele pe care le are el acum. La fel şi cei care au fost la cursul de design au continuat în direcţia asta, iar la cursul de video din această sesiune, cei care îşi dau interesul vor avea ocazia să lucreze cu Andrei pe proiect, un fel de internship plătit”, explică Monica Raţiu.

edge1

Faptul că studenţii se întâlnesc cu profesionişti carismatici ce pun în mare masură accentul pe partea practică, iar atmosfera este una ghidată de interacţiune, îi face pe tot mai mulţi tineri să apeleze la Edge School for Applied Arts. Şcoală doreşte să se extindă şi să devină o adevărată alternativă a facultăţilor, care să ofere şi diplome acreditate.

Primul şi ce mai lung curs este şi cel mai popular, şi anume cel de web design, care începe pe 31 octombrie. Pe 7 noiembrie se da startul la cursurile de Video for music şi Illustration, iar pe 14 noiembrie la cel de Object design.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *