GALERIE FOTO + VIDEO: Rockerii de la Altar au sărbătorit 33 de ani de activitate cu un concert special

Actualitate Esenţial Muzica

Sâmbătă, 10 februarie, lumea muzicii clujene a avut motive de bucurie: formația metal Altar a marcat, printr-un concert aniversar deosebit, 33 de ani de activitate – perioadă în care rockerii clujeni au devenit una dintre cele mai importante trupe rock și metal la nivel național. Însă cum nicăieri nu este ca acasă, Andy Ghost, Teo Peter Jr. și colegii lor au sărbătorit această bornă importantă la Cluj, organizând la clubul Form Space un eveniment cu totul special.

Concertul aniversar a fost împărțit în două „reprize”, prima reunind versiunea din anii ’90 a formației: alături de Andy (voce) și Teo (bass), pe scenă au urcat foștii membri Nimrod Szedlacsek (chitară), Laczkó Levi (tobe), Călin Boca (chitară) și Mihai Majone (chitară), interpretând cu multă energie un setlist alcătuit din piesele care au făcut Altar un nume greu al rock-ului românesc la finele secolului trecut, fiind celebrate albumele „The Last Warning”, „Respect” și „Born Again”.

De menționat și faptul că aniversarea de 30 de ani a discului „The Last Warning” a fost marcată prin realizarea unei ediții limitate a albumului, într-o variantă specială și remasterizată digital, design-ul CD-ului pe care publicul prezent a avut ocazia să-l achiziționeze fiind o copie în miniatură a vinyl-ului lansat în 1994.

Cea de-a doua parte a concertului a fost continuată de componența actuală a trupei, Andy Ghost, Teo Peter Jr, Toni Dijmărescu (chitară), Damian Donca (chitară), Eugen Tăbăcaru (tobe) și Sebastian Damian (bass) dedicând această „repriză” hit-urilor din ultimii 20 de ani de activitate ai formației. Și acest setlist a venit la rândul său cu surprize frumoase pentru fanii prezenți: pe scenă a urcat și îndrăgitul solist vocal clujean Dudu Isabel, dar și Aris Peter (fiul lui Teo Peter Jr.) la chitară bass, într-un moment emoționant care marchează o continuitate de 3 generații pentru familia Peter în lumea rock-ului.

Publicul prezent i-a cântat la unison „mulți ani trăiască!” formației, iar Clujul Cultural urează de asemenea felicitări familiei Altar pentru activitatea deosebită de peste 3 decenii, și la mulți ani de rock în continuare!

Galerie Foto:

Fotografii realizate de Tudor-Marian Chicet, fotoreporter ClujulCultural.ro

Editor: Tiberiu Fărcaș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *