FOTO/VIDEO Cum a fost la prima ediţie Electric City

Esenţial Spectacol

Electric City Youth Day a avut loc sâmbătă seara în Sala Polivalentă și în parcarea subterană Cluj Arena și a fost un eveniment de anvergură reușit. Electric City a fost… electric la propriu și i-a ținut pe participanți în picioare până la orele dimineții. Peste 6000 de participanţi,conform estimărilor organizatorilor, au fost prezenţi la eveniment.

Prezentat de către organizatori ca fratele mai mic al festivalului Electric Castle, dar ca un ”one night stand” şi un eveniment cu identitate proprie, Electric City a debutat cu dreptul în rândul evenimentelor mari din Cluj.

Începând cu sonorizarea bună, efectele de lumini, confetti, amplasarea barurilor, formații și DJ, Electric City a fost foarte bine organizat și a fost un succes.

Electric City 2015 Teodora Neagu (4)

Fumatul interzis în Sala Polivalentă

 Deşi la Transylvania Music Event fumatul a fost permis în incinta Sălii Polivalente, la Electric City a fost interzis fumatul în interiorul sălii. Pentru a evita neplăcerile, a fost amplasat un cort special pentru fumători. Faptul că nu s-a fumat este una dintre cele mai bune decizii luate si asumate de către organizatori. Aceștia au precizat că se așteaptă ca publicul să rezoneze cu ideea și să nu fie incidente deoarece „publicul nostru este inteligent și frumos”. Decizia a fost repectată de majoritatea persoanelor, deși am văzut câteva persoane care au fumat după câteva ore, dar care au fost atenționate de electricii din jurul lor că fumatul e interzis în sală.

Campioni la organizare

Din momentul în care intrai în incinta sălii, puteai să observi faptul că acest eveniment a fost organizat foarte bine, iar accentul a fost pus pe o experiență cât mai plăcută a participanților, pe confort, pe distracție și pe bună dispoziție.

Atunci când s-a anunțat introducerea cardurilor RFID, au fost multi sceptici și multe întrebări referitoare la acest sistem nou. Cardurile au funcționat perfect și nu au fost probleme cu returnarea banilor, cu alimentarea și cumpărarea băuturilor dorite. Acest sistem revoluționar a funcționat mult mai bine față de sistemul cu jetoane și merită să fie implementat la mai multe festivaluri. Probabil că pe acest sistem se vor face plățile și la Electric Castle, mai ales că a fost testat și a funcționat.

La evenimente mari de obicei este o problemă generală cu organizarea barurilor și standurilor de cumpărare băuturi deoarece se formează cozi mari la jetoane si la băuturi.

Însă, la Electric City nu au fost cozi mari la intrare, la alimentarea cardurilor sau la cumpărarea băuturilor. Barurile au fost amplasate în așa fel încât să ajungi cu ușurință și să nu aștepți mult. Acesta aspect a fost apreciat de către participanți deoarece este o dovadă a faptului că organizatorii au pus accentul pe a satisface doleanţele publicului.

Electric City 2015 Teodora Neagu (15)
Atmosfera de zile mari la Electric City-foto Teodora Neagu

 

În pauzele dintre formaţii, puteai să mergi la Photobooth şi să îţi faci fotografii cu prietenii, puteai să mergi în zona de chillout sau la cortul pentru fumători, peste tot fiind o atmosferă excelentă.

Dnb, dubstep, rock, electronic ballroom, hip-hop, western…toate la Electric City

Electric City a început oficial cu clujenii de la Grimus, urmaţi de Urma, tot o formație clujeană. Cele două trupe au încălzit atmosfera și au dat startul la una dintre cele mai electrice zile din Cluj.După Urma, a urcat pe scena Akua Naru, una dintre formațiile cele mai așteptate, mai ales după experiența de la Electric Castle.

Akua Naru este o artistă americană care cântă o combinație de hip-hop, soul, jazz. Stilul ei este foarte apreciat deoarece comunică foarte mult cu publicul, are o prezență scenică activă care acaparează toate privirile. Akua vorbește pe scenă despre luptă, libertate, putere, dragoste, despre justiție și își transmite sentimentele într-un mod foarte puternic și chiar motivațional.

Publicul a comunicat cu artista, au dansat și au aplaudat după fiecare melodie.

Deşi headliner-ul Morcheeba nu a mai putut să ajungă la festival, organizatorii au încercat să „umple golul” și au reușit în câteva zile să găsească un înlocuitor: Waldeck.

Waldeck este o formație din Viena care are un stil cu mai multe influenţe muzicale. Ei combină ritmuri de dub cu stilul western și cu electronic ballroom, creând un stil unic care a sunat foarte bine pe scena de la Sala Polivalentă, deși au precizat că nu au apucat să facă proba de sunet.

Chase and Status au fost cei mai așteptați artiști la Electric City

Chase and Status împreună cu MC Rage au adus ritmurile electronice, breakbeat, dubstep și dnb pe scena mare din Sala Polivalentă. Muzicienii din Londra sunt cunoscuți pentru mixurile lor foarte energice și pentru colaborările muzicale cu Plan B, Cee Lo Green, Rihanna, Example, Tinie Tempah și cu mulți alți artiști.

Aseară sala a fost electrizată de ritmurile Chase and Status. Mc-ul a făcut atmosferă, iar publicul a dansat pe fiecare piesă, iar atmosfera realizată de englezi nu o regăsești la alte petreceri sau festivaluri.

În timp ce la Main Stage erau All About She, Kove, Jon Kennedy care s-au mai „jucat” cu energia pe care o mai avea publicul, la Silent Disco a fost sala plină.

Silent Disco a avut succes la Electric Castle, astfel că organizatorii au ales să îl organizeze și la Electric City. Acest concept de petrecere cu căști este tot mai apreciat deoarece este unic: intri intr-o sală în care vezi zeci de oameni care au căști pe urechi, nu se aude muzica, ci doar câteva sunete de îngânare a muzicii, în funcție de ce ascultă fiecare. La pupitru sunt trei DJ care mixează și fiecare cască are trei canale. Petrecăreții își aleg canalul și stilul preferat și fiecare dansează pe ritmul lui.

Electric City a debutat în forță și organizatorii au avut grijă să creeze o atmosfera perfectă,  atmosfera cu care ne-au obișnuit la Electric Castle.

Nu putem încheia fără să menţionăm că Federaţia SHARE a semnat un parteneriat cu cei de la Electric Castle.

Text şi foto de Teodora Neagu

colaborator Clujulcultural.ro

Vă oferim o galerie foto:

1 thought on “FOTO/VIDEO Cum a fost la prima ediţie Electric City

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *