Foto+ Video: Super-grupul Redrum, concert-tribut dedicat muzicii grunge

Esenţial

Muzica legendarelor formații Nirvana, Alice in Chains, Soundgarden și Pearl Jam s-a auzit sâmbătă seara la Cluj-Napoca, în cadrul unui concert inedit și memorabil.
Alcătuit din mai mulți muzicieni talentați (majoritatea componenți ai formației rock Luna Amară), super-grupul Redrum organizează în această perioadă o serie de concerte prin toată țara, pentru a aduce un omagiu eroilor sub-genului grunge al muzicii rock, originar din Seattle-ul aflat la finele anilor ’80.
La începutul următorului deceniu, principalele formații asociate cu grunge-ul au căpătat o popularitate fulminantă în toată lumea, revoluționând muzica rock în ansamblul ei prin introducerea la scară-largă a unor tematici de versuri, procedee vocale și stiluri vestimentare ignorate anterior de industria muzicii. Nirvana, Alice in Chains, Soundgarden și Pearl Jam sunt formații consacrate, și continuă să fie ascultate de rockeri de toate vârstele și de pretutindeni, chiar și 30 de ani mai târziu.
Acest gen de muzică, ce a lăsat o influență marcantă asupra culturii rock, a fost sărbătorit cu autenticitate sâmbătă seară în cadrul concertului organizat de Redrum la Hardward Pub.

Redrum nu e o trupă tribut în adevăratul sens al cuvântului ci, mai degrabă, o adunătură de prieteni care se întâmplă să fie și muzicieni, care simt la fel și care, de prin 2007, se adună odată la ceva timp ca să aducă un tribut grunge-ului, ca muzică, ca atitudine, ca stare.” – această autodescriere din partea membrilor trupei este una potrivită, după cum a dovedit chimia scenică deosebită a acestora.

Setlist-ul Redrum a fost alcătuit, în primă fază, din 16 piese – câte 4 pentru fiecare trupă din „Big Four”-ul din Seattle. Printre acestea s-au numărat atât cântece consacrate („Down In A Hole” „Even Flow”, „Fell On Black Days” etc), dar și surprize știute doar de fanii mai experimentați ai acestui gen muzical (ex: piesa „School” a formației Nirvana). Ulterior, la cererea publicului, Redrum a urcat pe scenă pentru a interpreta încă două piese ale formației Alice in Chains.

Filmări din cadrul concertului pot fi urmărite mai jos:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *