Trei pelicule autohtone la Noaptea Albă a Filmului Românesc

A 7-a Esenţial

Unul dintre cele mai populare evenimente dedicate cinemaului românesc, ajuns la cea de-a 8-a ediție, se va organiza în acest an și la Cluj, în paralel cu București.

Pe 22 septembrie, Noaptea Albă a Filmului Românesc cuprinde Cluj-Napoca, aducând 3 dintre cele mai bune filme românești ale anului la Cinema Victoria.

 Programul promite un cocktail savuros de filme: o peliculă filmată în Cluj cu o distribuție de excepție, propunerea României la Oscar și o premieră națională.

Perfect Sănătos, al cincilea lung metraj al regizoarei Anca Damian, va da startul nopții albe la ora 22:30.

 

Programul continuă după miezul nopții cu „un film despre abuz și manipulare”, așa cum își descrie chiar Adrian Sitaru cea mai recentă producție Fixeur.

 

Fixeur este propunerea României de anul acesta la Oscarul pentru cel mai bun film într-o limbă străină. Intrarea la aceasta proiecție va fi liberă, în limita locurilor disponibile. 

 

Noaptea Albă a Filmului Românesc se încheie la Cluj cu premiera peliculei Un pas în urma serafimilor, debutul în lung metraj al regizorului Daniel Sandu. Filmul spune povestea lui Gabriel, un adolescent care își dorește să devină preot și intră într-un seminar teologic ortodox. Inițial încearcă să se adapteze mediului, dar sistemul corupt și abuziv îi învață pe elevi că minciuna, furtul, manipularea și trădarea sunt aptitudini pe care trebuie să și le însușească pentru a rezista în seminar. În rolurile principale se regăsesc actorii Ștefan Iancu și Vlad Ivanov.

 

Pagina oficială de Facebook: www.facebook.com/NoapteaAlba Facebook event: Detalii: www.romfilmpromotion.ro *** Noaptea Albă a Filmului Românesc este un eveniment organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *