FOTO/VIDEO Cum va arăta cel mai modern amfiteatru de concerte din Cluj de la Academia de Muzică

Actualitate Esenţial

EXCLUSIV. Rectorul Academiei Naționale de Muzică ”Gheorghe Dima”, Vasile Jucan, a susținut ieri o prezentare pentru membrii Centrului Cultural Clujean, un ONG cupolă în care se află majoritatea operatorilor culturali privați și de stat din Cluj-Napoca.

Noul campus al Academiei despre strada Bucium, este aproape de finalizare, un proiect de suflet al rectorului, pentru care Academia și echipa rectorului s-a bătut timp de 5 ani să câștige un proces complicat și să-l demareze. Jucan este aproape de a finaliza proiectul vieții sale efectiv, pentru că masiva construcție la care încă lucrează compania de construcții bucureșteană Erbașu, care a câștigat licitația organizată de Compania Națională de Investiții (CNI), va fi una de mare amploare. Sală ultramodernă de concerte, cea mai mare din țară, cămine pentru studenți, sală de sport, cantină, spații verzi în campusul modern, sediu nou pentru Academie și…amfiteatru de concerte cu acoperiș rabatabil, cu 2500 de locuri! Sună SF dar e la un pas de realizare și inaugurare!

”Noi suntem în subordinea Ministerului Educației, Noua sală, ultramodernă, de concerte, a nu se confunda, vă rog, precizez clar, să nu fie confuzie, nu e a Filarmonicii. Noi suntem foarte sensibili la acea problemă pentru că la ”Fila” sunt absolvenții de la noi, pe care îi apreciem dar autoritățile locale și județene trebuie să pună în practică cumva proiectul care există pentru sala Filarmonicii de pe Bvd 21 Decembrie 1989. Noi ne-am bătut 10 ani să facem ceea ce e acum pe strada Bucium. Am preluat ruinele a ceea ce trebuia să fie Spitalul de Urgență și veți vedea ce am făcut, nu doresc să mă laud, am venit să prezint ce am muncit acolo”, a spus rectorul Vasile Jucan, apoi a trecut la prezentare.

Una din realizările mari, care va fi dată în folosință în 2025 este amfiteatrul modern, de 2500 de locuri, perfect pentru festivaluri de film, jazz, blues, folk, folclor și evenimente care se pliază pe această capacitate. Clujul nu are o astfel de sală și are mare nevoie.

El a spus că amfiteatrul este deschis închirierii pentru că Academia are nevoie de bani. ”Toți operatorii vor putea să facă evenimente, vom închiria”, a mai spus rectorul.

Explicațiile rectorului Vasile Jucan, care e și muzician (violoncelist) în Cvartetul Arcadia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *