FOTO Ce funcțiuni culturale va avea Hala cu Arcade de la Carbochim

Actualitate Esenţial

Funcțiunile culturale ale proiectului Carbochim au fost prezentate, joi, la galeria de artă Centrul de Interes (Str. Fabricii de Chibrituri nr. 9A), membrilor Centrului Cultural Clujean (CCC) de către responsabilul de proiect Sorin Guttman. Este vorba despre Hala cu Arcade, un viitor centru cultural într-o clădire ce va fi reabilitată de investitorul Iulius împreună cu CCC. CCC-ul reunește principalele operatori culturali din Cluj, care au dezbătut în 12 octombrie, teme de interes major pentru sectorul cultural.

Moderator a fost Ștefan Teișanu, directorul CCC.

Viitorul proiect Hala cu Arcade de pe platforma industrială Carbochim a făcut subiectul unei discuţii. CCC este partenerul companiei Iulius, dezvoltatorul acestui centru dedicat artelor performative ca parte a proiectului mai larg de regenerare urbană a Platformei industriale Carbochim, ce se ridică la o investiție de 500 de milioane de euro.

Sorin Guttman, Project Manager al proiectului de la Carbochim a explicat că Hala cu arcade, una dintre cele două clădiri industriale care vor fi păstrate și valorificate prin proiect, va fi reabilitată şi va prinde din nou viaţă, urmând a fi transformată într-un centru independent dedicat artelor performative.

„În cadrul platformei, conform reglementărilor PUG de astăzi, sunt două clădiri aflate în zone protejate, pe care ne-am propus să le păstrăm și să le reabilităm, iar uneia dintre ele să-i dăm o funcțiune de hub cultural. Este vorba despre hala cu arcade, de 1.500 de mp. Cealaltă clădire va fi reabilitată şi transformată în spațiu de coworking”.

Centrul de arte performative va fi administrat în parteneriat cu CCC, fiind primul proiect din domeniul imobiliar care include un astfel de spaţiu cultural.

„Viziunea noastră este de a avea o <<scenă>> de 14 hectare, datorită varietăţii şi dinamismului proiectului. Considerăm că, pe lângă clădirea aceasta, sunt multe facilități în care se pot desfășura evenimente culturale. Sunt până la urmă 14 hectare care vor pune la dispoziție foarte multe oportunități şi facilități, pe care astăzi nici nu ni le imaginăm. Toate proiectele companiei noastre din ţară desfășoară colaborări intense în domeniul cultural sau al divertismentului”, a spus project managerul Sorin Guttman.

Sorin Guttman explică cum va fi reabilitată fosta zonă industrială Carbochim

Viitorul proiect va avea şi o sală de spectacole, tot o premieră pentru un proiect de real estate, care va fi administrată de mediul cultural local. 

„Această hală va fi într-adevăr un centru pentru life arts, muzică, fashion shows, festivaluri, în general show-uri mai mari pe timpul serii şi în timpul weekend-urilor. În timpul zilei, probabil o să aibă funcțiuni diferite de cafenea, teatru, loc de întâlnire, iar sala mai mică ar urma să deservească, în principal, activități de teatru independent, de dans contemporan etc.”, a spus directorul CCC, Ştefan Teişan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *