Fostul hotel Continental. Boc: „Primăria are bani pentru achiziție”

Actualitate Esenţial

Primarul Boc a spus luni, 22 ianuarie, în ședința Consiliului Local, că Primăria are bani pentru o eventuală achiziție a fostului hotel Continental, bijuteria arhitectonică care stă nefolosită la potențialul ei în inima Clujului, în Piața Unirii.

Fostul hotel, numit în perioada interbelică New York, aparține familiei unui controversat om de afaceri pe nume Ioan Bene.

Boc a făcut aceste precizări în contextul unor critici din partea patidului US, în speță a unui consilier local, inginerul Călin Groza.

„Am terminat anul 2023 cu un excedent bugetar record de 485 de milioane de lei din bugetul de dezvoltare. Acest lucru înseamnă de fapt… un deficit record în implementarea proiectelor de dezvoltare. Clujul a cheltuit numai 20% din bugetul destinat investițiilor, pe când un procent mai rezonabil ar fi de 70%”, a spus în ședință Groza.

Boc a replicat prompt că ”Putem utiliza banii și pentru cheltuieli neprevăzute. Dacă se scoate la vânzare hotelul Continental ce facem? Avem banii cu care să îl cumpărăm. Am afirmat de multe ori că dorim să ne activăm dreptul de preempțiune, dacă hotelul se va scoate la vânzare”.

Familia Bene a refațadizat hotelul și închiriază vitrinele acestea marilor festivaluri clujene dar în interior este nevoie de o investiție imensă pentru refacere și aducere la zi. De asemenea, în presă s-a scris că după modelul fostului hotel Melody, guvernul Ungariei este interesat de achiziție pentru că arhitectul care a proiectat acest hotel superb a fost Pakey Lajos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *